Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice chtějí na ledě Vítkovic prodloužit vítěznou sérii

Praha - Dohrávaný zápas 1. kola hokejové extraligy, v němž se v úterý utkají Vítkovice s Pardubicemi, nabízí hostujícím Východočechům možnost dotáhnout se těsně k vedoucímu triu soutěže. První Liberec dosud nasbíral 39 bodů, pronásledovatelé Sparta a České Budějovice shodně 38. Pardubičtí jsou pak na čtvrté příčce o čtyři body zpět.

Ilustrační foto

Vítkovice reprízou jarního semifinálového souboje play-off, v němž opanovaly sérii poměrem 4:1, zakončí šňůru tří zápasů v domácím prostředí. Se Spartou prohrály 3:6, Karlovy Vary udolaly 4:3 a poloviční úspěšnost by proti Východočechům Ostravané rádi překlopili na svou stranu. "Pardubice patří ale k tomu nejlepšímu, co extraliga nabízí. Těžko hledat nějaké slabiny. Vynikající brankář Růžička, kvalitní obrana, výborná ofenziva. Vysokou výkonnost v posledních dnech prokazují i svými výsledky," řekl trenér Mojmír Trličík.

Zálusk na tříbodový zisk ale mají i Pardubičtí. Byl by pro ně již čtvrtým po sobě; Zlín, České Budějovice a naposledy Brno předčili se skvělým celkovým skóre 14:4. Vítkovice navíc již dokázali svěřenci kouče Pavla Hynka porazit v prvním vzájemném měření sil, když v Pardubicích zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech.

"Čekám bojovný zápas. Vítkovice totiž doma praktikují hodně agresivní hokej. Přestože hřiště je tam30 metrůna 60, tak doma umí hrát nátlakově, forčekovat, mají dobře fyzicky stavěné mužstvo a v obraně vysoké hráče. Pak je těžké dostávat se do střeleckého prostoru, ale my musíme co možná nejvíc chodit před brankáře Málka," plánoval Hynek.

Ke zraněnému Somíkovi přibyl v pátek Starý, který absentoval i v nedělním utkání s Kometou. Kvůli povinnostem s juniorskou reprezentací bude scházet Nosek. Na ledě by se už ale měl objevit uzdravený Zohorna, který už byl připravený na lavičce v utkání s Brnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články