Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pardubice čeká východočeské derby, Sparta hostí Vary

Praha - Hokejisté Pardubic a Hradce Králové změří v 17. kole extraligy podruhé v sezoně síly a náboj východočeskému derby dodává fakt, že jde o tabulkové sousedy. Pardubice ztrácí z páté příčky na lokálního rivala jediný bod. Šňůru čtyř zápasů bez ztráty bodu se bude snažit prodloužit Sparta, která se v případě úspěchu proti Karlovým Varům může přiblížit vedoucímu Třinci opět na dva body. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 17:30, přímý přenos utkání Pardubice - Hradec Králové můžete sledovat od 17:40 na ČT sport a našem webu.

Hradec Králové - Pardubice
zdroj: ČTK autor: David Taneček

17:40 Pardubice - Hradec Králové (ČT sport)

Pardubice odčinily debakl s Mladou Boleslaví (3:8) výhrou nad Karlovými Vary v dalším ofenzivně laděném utkání (6:3) a východočeským derby uzavřou domácí sérii. "Celé mužstvo se těší hlavně na atmosféru, tribuny budou plné, to se hráčům hraje hned lépe. Očekávám velmi dobrý hokej, kluci se určitě vyhecují. Zápasy s Hradcem Králové jsou vždy vyrovnané, vždy to bylo prakticky o gól. Možná rozhodne ten první," řekl kouč Zdeněk Venera. 

Hradec Králové zastihne derby na dobré výsledkové vlně, vyhrál šest z posledních sedmi utkání. Náročný kouč Peter Draisaitl ale odmítá jakékoliv uspokojení. "S naší hrou to ještě není úplně ono, ještě s ní nejsem zcela spokojený, ale na druhou stranu by určitě mohlo být i hůře co do výsledků a postavení v tabulce," řekl Draisaitl. Věří, že derby bude mít opět velký náboj. Z týmu cítí zdravé natěšení. "Hráč se na takový zápas těšit prostě musí. Ta atmosféra byla vždycky vynikající a bude jistě i tentokrát. Musíme se dobře připravit, abychom uspěli, ať už se bude hrát jakýkoliv hokej," doplnil Draisaitl.

17:30 Plzeň - Slavia

V souboji týmů, které mají do pohody daleko, Plzeň přivítá Slavii. Západočeši vyhráli jen dva zápasy z posledních sedmi a nedaří se jim především v ofenzivě. Během této série překročili hranici dvou vstřelených branek pouze jedinkrát - při domácí výhře 3:2 s Vítkovicemi. "Musíme zlepšit produktivitu a konečně začít střílet více gólů. V obraně to podle mě tak špatné není. Gólů nedostáváme tolik, ale když se nevyhrává, tak člověk spokojený být nemůže. V pátek nás nezajímá nic jiného než tři body," prohlásil bek Vojtěch Mozík.

Slavia v úterý proti Litvínovu ukončila sérii šesti porážek a posunula se na 12. místo, bod za desátou Plzeň. "Pro nás je důležitý každý zápas, potřebujeme získávat nějaké body. Osobně ale tabulku radši nesleduju, na spodní příčky se kouká špatně," řekl brankář Dominik Furch. Pražané načnou sérii čtyř zápasů venku. "Bude to alespoň rozdělené reprezentační pauzou. V naší situaci je však jedno, kde hrajeme," dodal Furch.

17:30 Litvínov - Mladá Boleslav

Litvínov touží proti Mladé Boleslavi zapomenout na kolaps ze Slavie. "Ztratili jsme zápas vlastní laxností, musíme se z toho ponaučit," prohlásil gólman Pavel Francouz. Jeho tým má možnost dotáhnout se v případě výhry v základní hrací době na jediný bod za vedoucí Třinec, který má volno - duel na ledě Vítkovic si předehrál a zvítězil 2:0.

Mladá Boleslav pokračuje ve stejném trendu. Září venku, kde je třetím nejlepším celkem soutěže, a rozdává body doma. Před svými diváky vyhráli Středočeši jediný z osmi duelů. Horší tým v extralize v tomto ohledu není. "Osobně se nedívám, kde hrajeme, jestli je to doma, či venku. A je klidně možné, že se to po reprezentační pauze třeba otočí a budeme vyhrávat doma a venku to tak nepůjde," uvedl obránce Milan Hruška.

18:00 Liberec - Zlín

Rovněž v Liberci se utkají týmy ze spodních pater tabulky - pod Ještěd přijede Zlín. Bílí Tygři i po změně trenéra střídají světlé chvilky s horšími. Ve třech z posledních čtyř utkání nebodovali. "Máme vlastně dva zápasy dobré, pak zápas špatný, pak zase dobrý. To není v trenérovi, to je v nás. Musíme se všichni zamyslet, každý začít u sebe a začít hrát. Myslím si, že máme tým na to, abychom hráli výše," řekl útočník Petr Jelínek.

Obhájce titulu Zlín prohrál poslední tři zápasy a na dně tabulky ztrácí už pět bodů na předposlední Vítkovice. Klub ukončil smlouvu s obráncem Tesaříkem, který se po zranění nedostal do potřebné formy. V pátek posílí Berany útočníci Důras z Jihlavy a Šlahař z Havířova. "Máme zraněné hráče, chceme tímto kádr oživit," uvedl kouč Rostislav Vlach, který chce v Liberci bodovat. "Pokusíme se eliminovat ofenzivu Bílých Tygrů, kteří mají velkou sílu zejména ve dvojici Bartek, Vampola. Herně se po příchodu kouče Čady Liberec hodně zvedl," dodal Vlach.

18:00 Olomouc - Brno

Olomouc vyhrála poslední čtyři zápasy v prodloužení nebo na nájezdy a v tabulce se nenápadně posunuje vpřed. O pátou výhru v řadě se bude nováček pokoušet proti svému sousedovi v tabulce Brnu a kouč Petr Fiala opět věří v sílu domácího prostředí. "Hráči tady nechají na ledě duši. Ale musíme být spokojeni s tím, že i venku se zlepšujeme a vozíme body. Chceme zkrátka navázat na poslední utkání," řekl olomoucký kouč Petr Fiala.

Kometa z posledních sedmi zápasů jen dvakrát prohrála a získaných 15 bodů ji posunulo do středu tabulky. V brněnské sestavě by se už měla objevit i nová posila, útočník Honejsek. "Psychicky nám hodně pomohla dvě vítězství nad Zlínem. Pokud chceme v Olomouci uspět, musí být v naší hře opět i potřebná agresivita a dravost. Musíme si pohlídat střelce Hrňu i další produktivní hráče, jako jsou Rác a Marosz," uvedl kouč Vladimír Kýhos.

18:30 Sparta - Karlovy Vary

Sparta má Karlovým Varům co vracet, v prvním zápase jim podlehla 1:4. "Vary jsou kvalitní mužstvo, o čemž jsme se přesvědčili na jejich ledě. Musíme zápas odehrát se stoprocentní koncentrovaností," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Karlovy Vary nadále příjemně překvapují postavením v lepší polovině tabulky, které si vysloužily především domácími zápasy. Venku jsou nejhorší v soutěži, za devět utkání v arénách soupeřů si připsaly jen pět bodů. Ani současný třízápasový výjezd nenačaly dobře, když v úterní předehrávce 24. kola prohrály v Pardubicích 3:6. Šňůru venkovních duelů zakončí Západočeši v neděli v Hradci Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články