Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pardubice čeká boj s Plzní o jistotu play-off

Praha - Boj o play-off pokračuje v hokejové extralize a ve 49. kole budou bojovat ještě o udržení naděje Karlovy Vary, které ztrácejí na desítku osm bodů a představí se na ledě předposledního Kladna. Tři body ztrácí jedenáctá Slavia, jež se po sedmizápasové sérii venku vrací na domácí led duelem proti Třinci. Jistotu mohou získat Pardubice, vylepšit svou pozici se budou snažit Litvínov a Liberec. Utkání Pardubice - Plzeň sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu.

18:00 Pardubice - Plzeň (ČT sport)

Pardubice mají před jedenáctou Slavií náskok osmi bodů a teoreticky by si v pátek mohly zajistit účast v bojích o titul. "Potřebujeme body a napravit výkon z Liberce, kde kromě druhé třetiny nebyl zápas vůbec dobrý. Snažili jsme se připravit na plzeňskou obranu i útok. Uvidíme, s čím přijedou, ale o Plzni v sezoně platí, že je venku nepříjemná úplně stejně jako doma. Vždycky se snaží hrát poměrně aktivně a napadat," všiml si asistent trenéra Miloš Říha mladší.

Plzeň vykročila do boje o udržení druhého místa po základní části úterní výhrou nad Slavií a úřadující mistr bude v boji o domácí prostředí i pro případné semifinále nadále hájit náskok především před rozjetým Třincem. "Vítězství nad Slavií bereme jako dobrý začátek závěru základní části," pochvaloval si vstup po pauze asistent trenéra Michal Straka.


17:00 Vítkovice - Sparta

Vítkovice na dálku svádějí boj o první šestku se Zlínem, Hradcem Králové a Kometou Brno a začínají počítat každý bod. Jenže nyní narazí na dominantního lídra soutěže. "Sparta si letos v extralize počíná opravdu velmi dobře, je hodně suverénní. Má výborný a velmi kvalitní tým, takže k našemu úspěchu povede jen výborný, obětavý a disciplinovaný výkon všech hráčů na ledě," řekl trenér Peter Oremus. 

Sparta se bude snažit zastavit sérii čtyř porážek ve venkovních zápasech. "Vítkovice jsou velice těžký soupeř a nás čeká zápas, který budeme absolvovat v play-off. Musíme hrát koncentrovaně a nedělat zbytečné chyby, které by mohl soupeř trestat," řekl trenér Josef Jandač.


17:30 Zlín - Hradec Králové

Zlín čeká přímý souboj se sokem na hraně první šestky. Šestí Berani ztrácí na čtvrtý Mountfield tři body. "K utkání přistupujeme jako k play-off. Podobně jako Hradec hrajeme spíše defenzivně. Mountfield má velmi dobrého brankáře, kvalitní obranu a šikovné útočníky," naznačil trenér Rostislav Vlach, proč skončily všechny vzájemné zápasy v sezoně výsledkem 2:1. První dva vyhráli hokejisté Mountfieldu, v posledním Zlín ukořistil tři body v Hradci Králové.

Hradec Králové prohrál čtyřikrát za sebou, což je jeho vůbec nejdelší série v sezoně. "Soupeř měl výbornou první polovinu extraligy, poté se mu zranila spousta hráčů a výsledkově se mu jedno období trochu nedařilo. Nyní už je kompletní a bude nepříjemný," doplnil Vlach. 


17:30 Slavia - Třinec

Slavia se poprvé od 19. ledna představí před svým publikem. "Těch sedm zápasů venku bylo hodně těžkých. A my jsme bohužel moc bodů venku neudělali. Jsem teď v situaci, kdy musíme každé utkání bodovat," řekl asistent trenéra Ondřej Weissmann. Proti Třinci nechtějí Pražané dopustit, aby jejich tříbodová ztráta na desítku ještě narostla. "Dobře víme, že už nám to nesmí více odskočit, je to prakticky poslední šance. Stoprocentně se na zápas připravujeme a věřím, že do toho dáme všechno. Hrajeme po delší době doma a jde jen o jediné - získat tři body," doplnil Weissmann.

Třinec mocným finišem stíhá druhou Plzeň. Svěřenci Jiřího Kalouse nemohli formu snad ani načasovat lépe a z posledních patnácti zápasů pouze dvakrát vyšli naprázdno. Aktuálně drží Oceláři sérii šesti výher. "Samozřejmě jsme rádi, že i během přestávky jsme si dokázali udržet střeleckou pohodu. Každý zápas je ale jiný a proti nám bude stát maximálně namotivovaný soupeř, který potřebuje body pro play-off. Já ale věřím, že zopakujeme dobrý výkon a znovu ho podpoříme i střelecky," řekl trenér Jiří Kalous


17:30 Chomutov - Liberec

Beznadějně poslední Chomutov natáhl rekordní sérii porážek v historii české extraligy už na 21 zápasů a přivítá Liberec, který nutně potřebuje další body. "Čeká nás soupeř jako každý jiný. V Liberci jsme vysoko prohráli, teď naposledy ve Zlíně taky. Budeme chtít předvést kvalitnější hokej, s nasazením, disciplínou a bez nesmyslných výpadků. Budeme chtít podat dobrý výkon, na který čekají hráči i my trenéři. Poslední dobou narážíme na týmy, které se o něco perou. Věříme, že se začneme rvát o výsledky i my," prohlásil trenér Jaroslav Beck.

Liberec třikrát za sebou naplno bodoval a díky tomu má na desátém místě náskok tří bodů před jedenáctou Slavií. Na ledě soupeřů vyhráli Bílý Tygři tři z posledních pěti utkání a vylepšili svou bilanci tabulky venku, kde předtím byli předposlední. "Hrajeme o všechno a musíme závěr základní části zvládnout," řekl útočník Petr Vampola.


18:00 Brno - Litvínov

Kometa chce rychle zapomenout na úterní debakl na Spartě (0:7) a spravit si chuť proti Litvínovu. "K nezdaru jsme si něco řekli hned po zápase a náš výkon jsme rozebrali ještě na dnešní poradě. Nyní se už k duelu na Spartě nebudeme vracet," uvedl asistent brněnského trenéra Karel Beran. "Kvalitu Litvínova máme zmapovanou, moc gólů nedostává. Musíme hrát dobře v obraně, kterou chceme eliminovat útočnou sílu protivníka," dodal Beran.

Litvínov má na devátém místě na jedenáctou Slavii náskok pěti bodů, ale v závěrečných čtyřech kolech hraje třikrát venku. V posledním kole dokonce na ledě Slavie. Severočeši tak potřebují vylepšit svou bilanci venku, protože z posledních osmi zápasů tam získali jediný bod. Na ledě Komety ale v minulém souboji vyhráli 3:2. "Proti Brnu se nám daří, takže tam určitě pojedeme pro body a uvidíme, co se stane," uvedl útočník František Lukeš.

18:00 Kladno - Karlovy Vary

Předposlední Kladno se může pokusit ještě vykřesat naději na únik baráži o udržení. Hostí Karlovy Vary, na které má manko 17 bodů, a ve hře je ještě i s šesti koly ve skupině o 11. až 14. místo 30 bodů. Rytíři se pokusí zastavit sérii pěti zápasů bez bodů a přerušit sérii 191 minut a 18 sekund bez vstřeleného gólu.

Energii se aktuálně také nedaří a rovněž už pětkrát za sebou nebodovala. "Ztrácíme osm bodů, hraje se o dvanáct, takže pro nás je ta situace neřešitelná. Vidím to střízlivě. Zápas na Kladně je pro nás velice důležitý," řekl trenér Karel Mlejnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články