Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pardubice byly proti Slavii suverénní: vyhrály 3:0

Pardubice - Pardubice vstoupily do předkola play-off suverénním výkonem proti Slavii, kterou porazily jasně 3:0 a v sérii si připsaly první výhru. Do vedení šli Východočeši už v šesté minutě díky Radoslavu Tyborovi, čtrnáct sekund před koncem první třetiny pak druhou branku přidal Petr Sýkora. Na konečných 3:0 posléze v 31. minutě svým druhým gólem zvýšil Radoslav Tybor.

Pardubičtí hokejisté se radují z branky
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Slavia začala aktivně a po chybě Kočího neuspěl v úniku Klhůfek. Domácí jeho zaváhání okamžitě potrestali, když akci Noska dotáhl v signalizované výhodě k první trefě série Tybor. Když se poté neprosadili Žejdl s Růžičkou, mohl druhou branku Pardubic přidat osamocený Radil. Toho Svoboda skvěle vychytal, při další ráně Koláře mu pomohla spojnice tyčí.

Domácí hráči se velice dobře pohybovali, z čehož pramenily těžkosti slávistických obránců. A také fauly. V nabídnutých přesilovkách se sice domácí neprosadili, ale 14 vteřin před přestávkou přesto vsítil druhý gól důrazný Sýkora, jemuž radost připravil dobrou prací Zohorna.

Pardubický střelec málem svou trefu znehodnotil hned v první minutě druhé třetiny, když nabídl jasnou šanci Žejdlovi, jenž ale nepřelstil Hudáčka. Na druhé straně se v podobné situaci ocitl Tybor a střelou po ledě propasíroval kotouč za čáru. Slávisté měli možností ke snížení stavu dost, ale troskotali na jistém brankáři Pardubic, kterému při ráně Valacha pomohla i horní tyčka.

Nápor Slavie vrcholil ve třetí části, ve které Pražané soustavně obléhali Hudáčkovu branku. Jenže marně, což dokumentoval v největší šanci neobsazený Tomica. Slávisté poté nevyužili kratičkou výhodu pět na tři a jejich šance na dramatizaci zápasu padly k ledu. V závěru hráli ještě dvě přesilové hry, ale nezaznamenali ani čestný úspěch k posílení sebevědomí.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Tybor (T. Nosek), 20. P. Sýkora (T. Zohorna), 31. Tybor (Kolář). Rozhodčí: Mikula, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 6984. Stav série: 1:0.

Pardubice: Hudáček - Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, V. Kočí, Píša - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Mozer, Semorád - Endál, Moučka, Číp. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Šenkeřík, Kolařík, Wharton, Valach, Holub, Knot - Žejdl, P. Jelínek, Tomica - Krenželok, Vrdlovec, Sklenář - Skokan, V. Růžička ml., J. Doležal - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Miloš Říha (Pardubice): "Utkání jsme rozhodli v první třetině, ve které jsme byli aktivnější a vstřelili dvě branky. Od druhé části jsme začínali být pasivní, nedařilo se nám a Slavia se vrátila do zápasu. Klíčovými momenty byly neproměněné nájezdy soupeře v každé třetině."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Dneska jsme totálně selhali v koncovce. Utkání by asi vypadalo jinak, kdybychom proměnili své šance, zejména tu v první třetině. Vzápětí jsme ale udělali hrubou chybu a inkasovali gól. Podobně se odvíjel celý zápas. Blahopřeji soupeři k výhře, my se musíme připravit na zítřek."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články