Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice ani Sparta v European Trophy neuspěly, vyhrála jen Kometa

Praha - Hokejisté Komety Brno se dnes stali jediným extraligovým týmem, který dokázal vyhrát svůj zápas v European Trophy. Pardubice a Sparta svá utkání prohrály. Brno zvítězilo na ledě Salcburku 3:2 a v sedmém duelu soutěže, která byla rozehrána před začátkem evropských lig, potřetí vyhrálo.

Pardubice podlehly Bernu 1:2 a připsaly si čtvrtou porážku v sedmém zápase, Sparta v osmém duelu neuspěla v gólové přestřelce s Vídní, se kterou prohrála 6:7. Všechny tři české celky už před zápasy byly bez šance na postup do finálového turnaje.

Úřadující český mistr nastoupil bez trojice posil ze zámořské NHL - obránce Kindla a útočníků Hemského s Krejčím - kteří týmu pomáhají v extralize. Do vedení se Pardubice dostaly ve 4. minutě, kdy otevřel skóre Bartek. Hosté ale v rozmezí čtrnácti sekund ve druhé třetině stav otočili a nakonec zápas dovedli do vítězného konce.

I Sparta rozehrála svůj duel v Litoměřicích dobře, dostala se do vedení, ale ve druhé třetině inkasovala v rychlém sledu pět branek a zdálo se, že je o osudu duelu rozhodnuto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Bern

Pražané, v jejichž sestavě se poprvé objevila posila do obrany Mojžíš a naopak chyběla řada zkušených hráčů, ale duel zdramatizovali. Spartě se podařilo snížit na 5:6, ale vyrovnat nedokázala. Rakušané při power play domácích přidali sedmý gól, na konečných 6:7 upravil svým třetím gólem v utkání osmnáctiletý útočník Procházka.

Kometa se jako jediná představila na kluzišti soupeře a v Salcburku nakonec vyhrála. I Brňané se dostali jako první do vedení, domácí Red Bull ale dokázal vyrovnat a odpověděl i na druhý gól Komety. V 58. minutě ale rozhodl o výhře poraženého finalisty posledního extraligového ročníku v přesilovce Zohorna. Brno nakonec nemuselo mrzet, že Petrovický v závěru neproměnil trestné střílení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články