Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Parahokejisté vstoupí do MS proti Koreji. Je to pro nás nejměřitelnější soupeř, říká Novotný

Čeští parahokejisté chtějí na světovém šampionátu v kanadském Moose Jaw získat první medaile v historii. Do turnaje vstoupí od 18:55 CET proti výběru Koreje a podle trenéra národního týmu Jakuba Novotného půjde pro jeho svěřence o klíčový zápas ve skupině A. Přímý přenos českých zápasů na MS můžete sledovat živě na ČT sport a ČT sport Plus.

Čeští parahokejisté
zdroj: Twitter @parahockeycz

"Z posledních dvou turnajů v Kanadě i Itálii jsme odjeli s medailemi. Doufám, že to využijeme i na mistrovství světa. Nálada v kabině i na ledě je skvělá," řekl kapitán Radek Zelinka. "Nebudu říkat, že na ni nemyslíme, v našich silách to je. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, kam až nás soupeři v Kanadě pustí," uvedl.

Český tým se v základní skupině A od neděle postupně utká s Koreou, USA a Kanadou. Nejlepší dva, což by měly být zámořské celky, postoupí přímo do semifinále. Mužstva na třetím a čtvrtém místě čeká čtvrtfinále proti nejlepším dvěma ze skupiny B, v níž jsou Čína, Norsko, Německo a Itálie.

"Zápasy ve skupině odehrajeme ve třech dnech a na každém z nich záleží. První je ale vůbec nejdůležitější, protože Korea pro nás je nejměřitelnější soupeř a bude se hrát hlavně o lepší nasazení do turnajového pavouka," uvedl trenér Jakub Novotný s tím, že Kanada a USA jsou stále "odskočení".

Američané a Kanaďané se utkali ve finále na posledních pěti šampionátech, přičemž třikrát vyhrál tým USA. "Dobře víme, že tyto dva týmy jsou o krok napřed stále, ale už jsme na ně natrénovali a snad jsme se od posledního mistrovství světa zase k nim výkonnostně přiblížili," věří Novotný.

Na předešlém MS v domácím prostředí Česko s Koreou na úvod prohrálo 0:2. "Je to velmi nepříjemný soupeř, mají rychlé hráče, jsou dotěrní. Bude to asi o prvním gólu, který může rozhodnout náš první zápas. Jsme na ně ale dobře připravení," věří Zelinka.

Nominace ČR:

Brankáři: Martin Kudela, Michal Vápenka, Petr Boček.

Obránci: Pavel Kubeš, Pavel Doležal, Radek Zelinka, Karel Wágner, David Vrubel.

Útočníci: Michal Geier, Zdeněk Hábl, Miroslav Novotný, Alex Ohar, Patrik Sedláček, Václav Hečko, Filip Veselý, Martin Žižlavský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články