Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Parádní Rolinkův gól Trvajovi byl improvizací

Praha - Hokejisté Sparty po výhře v derby na ledě Slavie a páteční kanonádě v Brně (8:1) svedli doma s Olomoucí o tři body tuhý boj. Třemi góly se o výhru postarala první formace a při vítězné trefě se zaskvěl kapitán Tomáš Rolinek. V 38. minutě se dostal na levé straně do střelecké pozice, ale zmátl gólmana Jiří Trvaje a překvapil jej zakončením u jeho levé tyče po objetí branky. Rolinkovu parádu zhlédněte ve videu v článku.

"Je to většinou improvizace. Já jsem nejprve přemýšlel, že to vrátím Petrovi Kumstátovi, ale pak se naskytla taková příležitost, tak jsem to zakončil. Asi nějak chytře," usmíval se Rolinek. Po gólu v Brně se prosadil podruhé v sezoně. Zatímco na ledě Komety zvyšoval už na 6:1, dneska byla jeho trefa hlavním klíčem k úspěchu. "Ty dva góly ve druhé třetině, kdy jsme otočili skóre, byly nejdůležitější," řekl.

Olomouc dělala Spartě dlouho problémy, ale Pražané nechtěli po minulé domácí prohře s jiným nováčkem, Mladou Boleslaví, připustit další ztrátu. "V Brně to byl zápas, kdy tam všechno napadá. A pak přijde takové těžké utkání, kdy se od první minuty nutíte do pohybu. Soupeř hrál houževnatě, dobře z obrany, první třetinu jsme se proti nim těžce prosazovali. Musím říct, že zaplaťpánbůh, že jsme dali ty góly ve druhé třetině," navázal Rolinek.

Sparta vstoupila do sezony výhrou nad Plzní, ale pak následovaly prohry v Hradci Králové, s Mladou Boleslaví a v Karlových Varech. Teď se suverén dlouhodobé části minulého ročníku zvedl. "Začátek se nám moc nevyvedl, měli jsme špatné výsledky. Teď se to otáčí, máme tři vítězství v řadě a začíná to šlapat. Je dobře, že dokážou dát gól všechny čtyři lajny a máme vyrovnaný tým," pochvaluje si Rolinek s tím, že od derby to Spartě šlape.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Olomouc

"V kabině byl klid, ale něco jsme si k tomu řekli a pak jsme viděli, že zápas na Slavii se vyvíjel z naší strany úplně jinak." Aktuální výsledky vynesly do branky Filipa Novotného, který vychytal všechny tři výhry. Rastislav Staňa se mezitím představil jen v duelu Ligy mistrů v Mannheimu. "Záleží na trenérech, koho tam dají příští zápas. Rasťa Staňa se svezl s celým týmem, kdy to nešlo nikomu. Dostal šanci Filip a chytá dobře," řekl Rolinek.

Ocenil také, jak v oslabení blokoval ofenzivní lídr Jaroslav Hlinka obětavě pokus soupeře. "Když takový hráč skočí do střely a ti mladí kluci to vidí, je pro ně ostuda, kdyby nezblokovali střelu. Klobouk dolů před Jardou. My střely blokujeme, ale ještě to trošku chybí v oslabení, v kterých dostáváme spoustu gólů. Doufám, že to budou od příštího zápasu dělat všichni," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články