Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Parahokejisté vynulovali Italy a zahrají si o medaile. V semifinále MS je čeká Kanada

Postup do semifinále mistrovství světa s čistým kontem v zádech zapsali v kanadském Moose Jaw čeští parahokejisté. Ve čtvrtfinále porazili Itálii 4:0 brankami Zdeňka Hábla, Pavla Kubeše, Michala Geiera a Radka Zelinky. Jejich dalším soupeřem bude domácí reprezentace, s níž se utkali (1:2) ve středu v základní skupině. Přímý přenos sledujte v neděli od 3:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující pasáž ve čtvrtfinále Česko – Itálie

Češi od úvodního buly potvrzovali, kdo je na ledě favoritem. Soupeře z Apeninského poloostrova přestříleli jednoznačně 33:4, ale dlouho hledali recept na vynikajícího brankáře Arauda.

Srdnatý odpor Italů zlomili až v polovině druhé části, ve které se prosadili třikrát během 101 sekund. Nejprve zužitkoval Hábl nezištnou Oharovu přihrávku, poté skóroval po krásné kombinaci Kubeš a tečku za famózní pasáží udělal oku lahodící individuální akcí v oslabení Geier.

Ve třetí třetině nabídl Geier pojistku kapitánovi Zelinkovi, jenž stanovil konečný výsledek. Italové v útoku víceméně nebyli nebezpeční a brankář Martin Kudela si proto připsal druhé čisté konto na turnaji.

"Italové si dobře drželi obranné pásmo a prostor před brankou. Dostat se tam bylo těžké, ale nakonec se nám to povedlo a jejich pevnost jsme dobyli," hodnotil střelec prvního gólu Hábl.

Češi usilují na mistrovství světa o první medaili - jejich maximem jsou čtvrtá místa z let 2012, 2013 a 2019. Na předloňském šampionátu skončili pátí. Domácí Kanaďané obhajují stříbro.

Česko - Itálie 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky: 26. Hábl, 26. Kubeš, 27. Geier, 39. Zelinka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články