Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Památku zesnulého sudího Lainky uctí i v KHL

Praha – Památku rozhodčího Pavla Lainky uctí nejen v domácích soutěžích, ale i v KHL. Čtyřiadvacetiletý sudí podlehl v sobotu následkům těžkého zranění, které utrpěl v závěru srpna při řízení přípravného utkání mládežnických týmů.

Rozhodčí s černou páskou
zdroj: Twitter/KHL

V úterních zápasech nesou všichni rozhodčí v KHL na ruce černou pásku. Tuzemské extraligové a prvoligové zápasy začnou minutou ticha.

Náhlé úmrtí mají připomenout také speciální nášivky na dresech rozhodčích při utkání nejvyšší hokejové soutěže. Ty mají nejenom uctít památku tragicky zemřelého kolegy, ale především poukázat na jeho oddanost hokeji.

"Český hokej v jeho osobě ztratil velmi nadějného a perspektivního rozhodčího s těmi nejvyššími ambicemi. Vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině a všem nejbližším," uvedli již dříve zástupci svazu.

Lainka byl 25. srpna zasažen pukem přes přilbu do spánku při zápase mladších dorostenců Warrior Brno - Mladí Draci Šumperk.

Rozhodčí za dva dny vybrali přes 125 tisíc

Jeho kolegové rozhodčí se rozhodli založit transparentní účet, jehož účelem je podpora pozůstalých mladého hokejového arbitra. Za dva dny se vybralo 127 tisíc korun.

"Jako kolegové rozhodčí a kamarádi jsme se rozhodli založit účet na podporu Pavlovy přítelkyně a rodiny, kterou v nejbližších dnech očekával. Celá situace nás všechny zasáhla a chceme to dát i touto cestou najevo," řekl ČT Tomáš Měkýš, pod jehož jménem je veden transparentní účet a který byl blízkým přítelem zesnulého rozhodčího.

"Výše příspěvků, které na účet zatím dorazily, vesměs odpovídají výši odměny za vedení hokejového utkání 1. ligy. Je v tom určitá symbolika," sdělil Měkýš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články