Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pálffy pošilhává po české extralize

Bratislava - Slovenský hokejový útočník Žigmund Pálffy v příští sezoně pravděpodobně zamíří do české extraligy. Devětatřicetiletý hokejista se po roční pauze zapojil v květnu do tréninkového procesu ve slovenské Skalici, ale už pošilhává po české extralize. Zájem mají údajně dva týmy. Je však možné, že nakonec zůstane na Slovensku.

"Hokej mi velmi chyběl. Pro profesionálního hokejistu není lehké skončit, samotná hra mu přirozeně chybí," cituje deník Šport zkušeného Pálffyho, který od roku 2007 působil ve Skalici. Předtím si však zahrál ve Slavii Praha, Dukle Trenčín i zámořské NHL, kde oblékal dresy NY Islanders, Los Angeles a Pittsburghu. V roce 2006 z NHL odešel ze zdravotních důvodů.

Hokejová budoucnost fenomenálního slovenského hokejisty zatím není jasná. "Volalo mi pár lidí z Ruska, ale nic konkrétního z toho zatím nevzešlo. Nyní jsou jen dva návrhy z české extraligy. Situace je zatím taková, že sezonu můžu začít i v dresu Skalice," dodal útočník, který byl čtyřikrát v první desítce kanadského bodování NHL a čtyřikrát hrál v zámoří utkání All Stars.

Vyhlášený technik neprozradil, o které dva zájemce jde. Spekuluje se především o Kometě Brno, jenže Jihomoravané prý zájem nemají. "Kometa Pálffyho nemá v hledáčku a kádr má již uzavřený," řekl majitel klubu Libor Zábranský.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články