Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Palát se s Tampou zatím nedohodl, rozhodovat může arbitráž

New York - Celkem třicet hokejistů včetně Ondřeje Paláta z Tampy se v zámořské NHL obrátilo na arbitráž, neboť se nemohou se svými kluby dohodnout na podmínkách nových kontraktů. Je mezi nimi i gólman Marek Mazanec z Nashvillu. Všichni jsou chráněnými volnými hráči.

Šestadvacetiletému účastníkovi Světového poháru Palátovi, který je už čtyři sezony jednou z hlavních ofenzivních opor Lightning, skončil tříletý kontrakt na celkem 10 milionů dolarů, z toho čtyři miliony si vydělal v poslední sezoně.

S ohledem na nevyřešenou budoucnost se nezúčastnil květnového mistrovství světa ve Francii a Německu, ačkoliv mohl být trenérům k dispozici. Floridský celek překvapivě nepostoupil do play-off.

Pětadvacetiletý Mazanec rozšířil v uplynulé sezoně svoji statistiku v NHL jen o čtyři zápasy, do nichž zasáhl s bilancí 4,72 obdržené branky na utkání s úspěšností zákroků 83,9 procenta. Většinu ročníku strávil na farmě v Milwaukee v nižší AHL.

Píseckému rodákovi Mazancovi, jenž před čtyřmi lety výrazně pomohl Plzni k historicky prvnímu českému titulu, skončila roční dvoucestná smlouva z loňského června. Ta mu v případě působení v NHL zajišťovala plat 575 tisíc dolarů. Na farmě, kde odehrál kompletně celý ročník 2015/16, inkasoval 100 tisíc dolarů.

Hned za Palátem byl v kanadském bodování Blesků další útočník Tyler Johnson, který se rovněž rozhodl řešit nový kontrakt prostřednictvím arbitráže. Dalšími zvučnými jmény na seznamu jsou slovenský forvard Tomáš Tatar (Detroit), švédský útočník Viktor Arvidsson, jenž byl velkou oporou Nashvillu během letošního tažení do finále Stanley Cupu, či forvardi Minnesoty Fin Mikael Granlund a Švýcar Nino Niederreiter.

Arbitráž bude probíhat od 20. července do 4. srpna. Kluby se však s hokejisty často dohodnou na nových kontraktech ještě před zahájením slyšení u nezávislého soudu. Stejně jako se to letos podařilo již v případech amerického útočníka Alexe Galchenyuka, který se domluvil s Montrealem, nebo švédského forvarda Jespera Fasta, jenž našel společnou řeč s vedením New York Rangers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články