Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pád na dno a konec. Krizí zmítaná Slavie odvolala Lubinu s Beránkem

Praha – Vedení hokejové Slavie došla trpělivost. Po prohře v Olomouci 2:4, která byla pro Pražany již šestou v řadě bez bodového zisku, odvolalo trenérskou dvojici Ladislav Lubina - Josef Beránek mladší. Po 27 odehraných kolech se Slavia propadla až na dno tabulky.

Ladislav Lubina
zdroj: ČT24 autor: David Taneček

Pitter, který je i výkonným ředitelem klubu, se rozhodl ke změně i přesto, že ještě ve středu odmítal jakékoliv spekulace o možné změně na trenérském postu. "Aktuální výsledky mě určitě nenechávají klidným, celou situaci analyzuji. Nejsem zastáncem unáhlených závěrů, proto si nechávám nějaký čas na další rozhodnutí, co a jak dále," uvedl před dvěma dny Pitter.

Jenže další porážka se stala pověstnou poslední kapkou, po níž džbán trpělivosti přetekl. "Děkuji trenérům za odvedenou práci a za profesionální přístup, nicméně jsem se rozhodl, že je potřeba dát mužstvu nový impuls," uvedl Vladimír Pitter.

Trenéři, kteří převzali tým po minulé sezoně po Vladimíru Růžičkovi, jenž zamířil k reprezentaci, doplatili na sérii šesti porážek, během nichž "sešívaní" inkasovali 35 gólů. Před duelem v Olomouci obdrželi v pěti vystoupeních za sebou vždy šest a více branek.

V sobotu mají hráči volno, podle klubového prohlášení by však již v neděli mělo být známo, kdo mužstvo povede a nahradí kontroverzního Lubinu. Po jeho odvolání volali mnozí z řad samotných fanoušků červenobílých barev od jeho nástupu až doposud.

Hlavním kandidátem na uvolněný post je podle spekulací Miloš Říha, který je poté, co v závěru předešlé sezony předčasně skončil v Omsku, bez angažmá. Pitter s ním údajně v posledních dnech měl již o možnosti převzít tým jednat, sám to však odmítl komentovat.

Bilance trenérského dua Lubina - Beránek na střídačce Slavie ve 26 extraligových zápasech (Slavia má zápas k dobru) činí 29 bodů při 10 vítězstvích a 16 porážkách a skóre 58:89. Pražané nastříleli nejméně branek v celé lize, více než oni jich inkasoval pouze Zlín.

Slavia je čtvrtým klubem, který v této extraligové sezoně sáhl ke změně na trenérském postu. Na začátku října skončil na střídačce Liberce Pavel Hynek, na jehož místo nastoupil Rostislav Čada. Petera Oremuse nahradil ve Vítkovicích začátkem listopadu Ladislav Svozil. Krátce poté skončil v Plzni Milan Razým a na jeho místo se posunul asistent Michal Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Slavia
Zdroj
ČTK, ČT sport, hc-slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články