Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ovečkin hattrickem nasměroval Washington k vítězství

New York - Konfrontace dvou hvězdných útočníků mezi Sidneym Crosbym a Alexandrem Ovečkinem vyzněla lépe pro ruského hokejistu. Crosby sice vstřelil úvodní dva góly zápasu a Pittsburgh ve 34. minutě ještě vedl na ledě Washingtonu 4:1, ale domácí dokázali hlavně zásluhou Ovečkinova hattricku a asistence smazat tříbrankové manko a v nedělním utkání NHL zdolali obhájce Stanleyova poháru 5:4 v prodloužení.

"To byl přesně zápas, který lidi chtějí za své peníze vidět. Superstar září, utkání nepostrádá dramatické situace, napětí nebo kontaktní hru. Na obou stranách bylo patrné velké zaujetí. O tom všem je hokej," rozplýval se nad zápasem trenér Washingtonu Bruce Boudreau, jehož svěřenci prodloužili sérii vítězných utkání na čtrnáct.

Jde o třetí nejdelší úspěšnou šňůru v historii soutěže, přičemž rekord ligy drží právě Pittsburgh. Ten před šestnácti lety s Jaromírem Jágrem a Martinem Strakou v sestavě zvítězil v sedmnácti utkáních za sebou.

O udržení vítězné vlny rozhodl Ovečkin. Nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč soutěže ve třetí třetině dvěma góly srovnal stav a v prodloužení jeho střelu, odraženou od tyče, usměrnil v přesilové hře do branky Mike Knuble.

Boston přetrhl nešťastnou sérii

Hokejisté Bostonu porazili Montreal na jeho ledě 3:0 a ukončili černou sérii deseti proher. Základ vítězství položili Bruins v závěru první části, kdy se dvěma zásahy dostali do trháku. Definitivní uklidnění pak vnesl do řad Bostonu v polovině poslední třetiny svou druhou brankou v utkání Marco Sturm. Hostující tým výrazně podržel i brankář Tuukka Rask, který zneškodnil všech 36 střel soupeře, z nichž čtvrtinu obstaral aktivní Tomáš Plekanec.

Boston se výhrou vyhnul vyrovnání negativního klubového rekordu v počtu jedenácti porážek za sebou, který vytvořil v sezoně 1924/25, své první v NHL. "Přitom jsme si před utkáním říkali, že nechceme být tím týmem, který by je postavil zase na nohy a nastartoval je," podotkl Plekanec. "Pomalu jsme se rozjížděli a oni toho v první třetině využili. Mnohem lépe bruslili, dostali se do vedení, a to zcela změnilo obraz hry. V druhé třetině jsme je pak přehrávali, ale nebyli jsme schopni si poradit s jejich gólmanem," doplnil brankář Montrealu Jaroslav Halák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články