Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ovečkin dostal slib, v Soči nastoupí za Rusko i bez dohody

Washington - I kdyby se zástupci NHL a Mezinárodní hokejové federace (IIHF) nedohodli na startu hráčů z NHL na olympijských hrách v Soči, Rus Alexandr Ovečkin se za rok před domácími fanoušky objeví. Majitel jeho klubu Washington Capitals Ted Leonsis řekl, že i v případě nepřerušené soutěže hvězdného útočníka na olympijský turnaj uvolní.

Alexandr Ovečkin
zdroj: AP autor: Ryan Remiorz

"Pokud se nedomluví a Alex i tak bude chtít hrát na olympiádě, budu čestný a pustím ho. Myslím, že to je pro něj příležitost, která se vyskytne jednou za život," řekl listu Washington Post Leonsis. "Ponese tam pochodeň a bude to hodně důležité pro něj a jeho rodinu. Kdo jsem já, abych stál v cestě tomu, aby si splnil tento sen?" dodal majitel Capitals a basketbalistů Wizards, za něž hraje jediný Čech v NBA Jan Veselý.

Leonsis si uvědomuje, že zelená Ovečkinovi může spustit lavinu podobných žádostí. "Vím, že se ocitáme na tenkém ledě, protože pokud Nick Bäckström řekne, že chce hrát za Švédsko, budeme to muset řešit. Ale myslím, že se v tomhle případě postavím na stranu hráčů," dodal Leonsis.

Dohoda o startu hokejistů z NHL v Soči se oproti očekávání nevešla do nové kolektivní smlouvy mezi majiteli klubů a hráčskou asociací NHLPA. Prezident IIHF René Fasel oznámil, že chce okamžitě po ratifikaci kontraktu začít o účasti hráčů ze zámoří na olympijském turnaji jednat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články