Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ottawa porazila Montreal a zastavila sérii porážek

Montreal - Hokejisté Ottawy zvítězili v pondělním utkání NHL na ledě Montrealu 2:0 a přerušili sérii pěti porážek. Obě branky vstřelili nováčci Peter Regin a Erik Karlsson, brankář Brian Elliott zneškodnil všech 29 střel a popáté v kariéře vychytal čisté konto. Ottawa tak uhájila pátou příčku v tabulce Východní konference, kde má nyní dvoubodový náskok před Montrealem a Philadelphií. Devátá Atlanta ztrácí na Senátory šest bodů.

Cenné vítězství v boji o postup do play off vydřeli hokejisté Los Angeles Kings, kteří porazili Colorado 4:3 v prodloužení a v tabulce Západní konference poskočili na 5. místo, s náskokem osmi bodů před devátými Calgary. Avalanche, v jejichž dresu si připsal jednu asistenci Milan Hejduk, mají o dva body méně. 

Rozhodující gól zápasu vstřelil v 64. minutě v přesilové hře Drew Doughty, když potrestal vyloučení Ruslana Saleje za krosček. Pro Avalanche to byl už sedmý inkasovaný gól v oslabení z posledních sedmnácti přesilovek soupeře.


Důležitou výhru získali hokejisté Detroitu, kteří porazili Pittsburgh 3:1 a upevnili si osmou pozici v tabulce Západní konference. Na deváté Calgary mají nyní náskok čtyř bodů.

Souboj posledních finalistů Stanleyova poháru rozhodl Henrik Zetterberg, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Nejprve v poslední minutě první třetiny asistoval u úvodního gólu Valtteriho Filppuly, v 28. minutě zvyšoval na 2:0 a když pak hosté v 37. minutě snížili, v úvodu třetí třetiny švédský útočník vrátil Rudým Křídlům dvoubrankový náskok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články