Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ostrý test před MS: Češi jdou na Švédy s Jágrem, Hudlerem a Salákem

Stockholm - Čeští hokejisté nastoupí v úvodním utkání Oddset Hockey Games proti domácímu Švédsku s hvězdným Jaromírem Jágrem z New Jersey, Jiřím Hudlerem z Calgary a s Alexandrem Salákem v brance. Na závěrečném turnaji Euro Hockey Tour chce dát Vladimír Růžička šanci všem 24 hráčům v poli před nedělní nominací na mistrovství světa v Minsku. Kouč bere vystoupení ve Stockholmu po duelech Euro Hockey Challenge jako opravdový test před šampionátem. Přímý přenos vysílá od 16:00 ČT sport a náš web.

Jaromír Jágr v zápase proti Švédům
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

"Salák odchytá na turnaji dva zápasy, v sobotu nastoupí Jakub Kovář," řekl Růžička. Mimo sestavu zůstanou v úvodním duelu obránci Bohumil Jank a útočníci Jan Buchtele, Robert Kousal a Lukáš Radil. "Uvidíme hráče, jak budou vypadat. Ve hře je jich ještě dost. Vezeme maximální počet hráčů. Chci, aby každý hrál, prostřídali jsme to a pak řekli, že takhle to bude," dodal.

Jágr i Hudler po dvoutýdenní herní pauze si podle Růžičky sami řeknou, zda budou mít chuť odehrát všechna tři utkání na turnaji, tedy i v sobotu proti Rusku a v neděli proti Finsku. "Nechám to na nich. Dlouho nehráli, vědí, co potřebují, aby se dostali do formy. Když budou chtít hrát všechno, tak budou."

Vladimír Růžička o Jaromíru Jágrovi: "Hlavně je důležité, aby se cítil dobře. Umí si formu připravit sám. Je to náš nejzkušenější hráč, má toho strašně za sebou, a právě proto je výjimečný. Víme, že to pro nás bude v zápasech klíčový hráč."

Kouč má v kádru ve Stockholmu tři gólmany, devět obránců a 15 útočníků. V Praze navíc léčí nachlazení útočník Roman Červenka, jistý člen kádru pro šampionát. Růžička také čeká na další posily z NHL - beky Jakuba Kindla, Romana Poláka a útočníka Vladimíra Sobotku, dále pak z finále KHL na centra Jana Kováře z Magnitogorsku, hráče Lva Praha i další kandidáty z prvního kola play-off NHL.

Na severu Evropy se bude bojovat o poslední volná místa v nominaci, kde ještě Růžička s asistenty Ondřejem Weissmannem a Jaroslavem Špačkem nemají jasno. Ale zároveň si Češi přejí na turnaji uspět. "Chceme zápasy vyhrát a udělat dobrý výsledek. Ale chci vidět všechny hráče hrát a mít čisté svědomí, koho vezmeme na mistrovství světa," prohlásil.

Komplikací pro stavitelé týmu je finále KHL, protože chtěli mít hráče k dispozici alespoň o víkendu ve Stockholmu. Pozdní konec boje o Gagarinův pohár jim ale plány změnil. "Máme tam poměrně dost hráčů, ale nedá se nic dělat, je to pro všechny stejné. Rusové tam mají určitě taky hráče," navázal Růžička, který kandidáty ze Lva na start na MS ještě nejmenoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Švédsko – ČR
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články