Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ostrava se těší na mistrovství světa v parahokeji. Dosáhnou Češi na první medaili?

Mistrovství světa v parahokeji se vrací do České republiky po deseti letech. Stejně jako v roce 2009 zavítá do Ostravy, tentokrát je moravskoslezská metropole jediným hostitelským městem. Češi se pokusí získat první medaili, nejlepším výsledkem byla dvě čtvrtá místa z let 2012 a 2013.

Utkání Česko - Japonsko ve sledge hokeji
zdroj: Reuters autor: CARL RECINE

Pořadatelství jubilejního desátého šampionátu bylo oficiálně představeno přímo v ostravské aréně, která bude hostit osm nejlepších celků světa. Na tiskové konferenci byl přítomen i ambasador mistrovství světa Dominik Hašek, který si stejně jako třeba kapitán hokejových Vítkovic Jan Výtisk vyzkoušel jízdu na speciálních hokejových saních.

"Kluci, kteří to hrajou, musí mít neskutečně silné ruce, protože musí ovládat nejenom balanc, ale musí se i odrážet a jezdit co nejrychleji, do toho nahrávat rukama. Obdivuji je. Ale je to o tréninku," vyzdvihl parahokejisty Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový šampionát v parahokeji se vrací do Ostravy po deseti letech

Organizátoři by rádi viděli během zápasů zaplněnou halu, která by měla pomoci českým reprezentantům v cestě za vysněnou medailí z mistrovství světa, na kterou stále čekají. Podobně jsou na tom reprezentanti také na paralympijských hrách. Naposledy v Pchjongčchangu byli šestí.

"Pokud bude vstupné, tak bude symbolické. Máme záměr, že bychom každodenní výtěžek ze vstupného věnovali na konkrétní potřebnou věc, ať už pro sportovce nebo pro lidi, kteří to potřebují," uvedl předseda organizačního výboru MS Jiří Šindler.

Turnaj se odehraje od 27. dubna do 4. května 2019. Zlaté medaile obhajují Kanaďané, kteří před dvěma lety porazili Američany. Bronz budou hájit Korejci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články