Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Osmnáctka zahájila Hlinka Gretzky Cup výhrou. Otočila duel s Američany

Čeští hokejisté vstoupili vítězně do prestižního turnaje Hlinka Gretzky Cup hráčů do 18 let v Edmontonu, když na úvod skupiny B zdolali po obratu tým USA 2:1. O branky výběru kouče Davida Čermáka se postarali útočníci Adam Novotný a David Rozsíval. Další utkání českých mladíků sledujte v úterý od 19:55 na ČT sport Plus s Německem, které v úvodním vystoupení zdolalo Finy 2:1 v prodloužení.

Brankář reprezentační osmnáctky Ondřej Štěbeták
zdroj: Facebook Český hokej

Vstup do zápasu vyšel v aréně Rogers Place, která je domovem letošního finalisty Stanley Cupu Edmontonu Oilers, lépe Američanům. V páté minutě je poslal do vedení Grimes, při jehož nahození od červené čáry měl gólman Štěbeták zakrytý výhled a nestihl zareagovat.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Osmnáctka na Hlinka Gretzky Cupu otočila zápas s USA

Do první přestávky se stav nezměnil, přestože si oba týmy zkusily přesilovku pět na tři a na českého gólmana se krátce před přestávkou řítil osamocený Lansing. Štěbeták si však s jeho kličkou do bekhendu poradil a zasáhl betonem.

Sestřih utkání USA – Česko:

Zatímco v úvodním dějství byla střelecká převaha jasně na straně zámořského výběru, ve druhé části byli výrazně aktivnější Češi (13:7). Ve 33. minutě našel Adam Benák skvělou přihrávkou Novotného, který si tváří v tvář americkému brankáři Cameronovi poradil a vyrovnal. Češi se pak znovu museli bránit ve třech, ale zvládli to bez úhony.

Ve třetí části byli opět střelecky výrazně aktivnější Američané (14:4), ale ve 42. minutě pomohla Štěbetákovi při Sykorově zakončení tyčka, chvilku nato po jeho zaváhání za brankou obětavě blokující spoluhráči. Naopak v 57. minutě proklouzl kotouč pod lapačkou Cameronovi a Rozsíval úspěšnou dorážkou rozhodl.

"Výsledkově je to parádní vstup, porazit Ameriku v Kanadě je výborné. Výkon nebyl až tak přesvědčivý, ale tři body se počítají. První polovinu zápasu jsme neodehráli úplně ideálně. Tým se musel po prvních dvaceti minutách zvednout, protože to nebyl náš výkon," uvedl pro server hokej.cz asistent trenéra Radek Bělohlav.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články