Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Osmnáctka zahájila Hlinka Gretzky Cup skalpem Švýcarska, v nájezdech vyučoval Gut

V Břeclavi a Piešťanech odstartoval Hlinka Gretzky Cup pro hráče do 18 let a česká reprezentace do něj vstoupila úspěšně. Na zimním stadionu v jihomoravském městě udolala Švýcarsko 4:3 po samostatných nájezdech, které rozhodl s lehkostí sobě vlastní Michal Gut.

Michal Gut v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Národní tým ze země helvétského kříže poslal do vedení už ve 3. minutě Valentin Hofer, ale Ivan Ivan s Pavlem Novákem ještě před přestávkou otočili skóre. Ve druhé třetině však vrátili Dario Allenspach s Keanu Derungsem náskok soupeři.

Brankář švýcarské reprezentace Andri Henauer poté držel stav 2:3 až téměř do konce základní hrací doby, nicméně minutu a půl před závěrečnou sirénou vyrovnal Ondřej Baláž.

"Myslím, že jsme do zápasu nevstoupili vůbec dobře. Prohrávali jsme, pak se nám to sice povedlo otočit, ale zase nám dali dva góly během tří minut. Ke konci jsme naštěstí vyrovnali po tlaku," hodnotil útočník Pavel Novák.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo, což znamenalo jediné - samostatné nájezdy. V sedmé sérii v nich převážil výsledek na stranu pořadatelského výběru Gut, který během rozstřelu rozvlnil síť hned dvakrát.

"Švýcaři mě překvapili, hráli opravdu dobře. Nechci říct, že jsme je podcenili, ale náš výkon musí být prostě mnohem lepší, jestliže tady chceme něco dokázat," pokračoval Novák.

Ve druhém utkání břeclavské skupiny A deklasovala Kanada 6:0 Finsko. Právě "Suomi" budou v úterý nadcházejícím protivníkem českého mužstva. "S Finy to bude hrozně těžké - jsou rychlí, výborní na kotouči. Musíme vyhrát," dodal rezolutně Novák.

Hlinka Gretzky Cup hokejistů do 18 let:

Skupina A (Břeclav): Česko - Švýcarsko 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky:
5. Ivan, 14. P. Novák, 59. Baláž, rozhodující sam. nájezd Gut - 3. Hofer, 24. Allenspach, 26. Derungs.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články