Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Osmnáctka ve finále podlehla Kanadě 2:6

Břeclav - Česká hokejová osmnáctka podlehla ve finále Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi favorizované Kanadě 2:6. Kanaďané, kteří turnaj ovládli posedmé za sebou, rozhodli už v úvodním dějství, po němž vedli 4:0. Třetí skončili Američané, jež vyhráli nad Švédskem 5:4 v prodloužení. 

Češi v pátečním semifinále porazili Švédy 4:3 a vylepšili tak třetí místo z loňského roku. Na suverénní Kanadu ale tým trenéra Jakuba Petra nestačil. Javorové listy dostal do vedení ve čtvrté minutě Dylan Strome, v polovině úvodní části zvýšil Lawson Crouse, pak se těsně po skončení přesilovky prosadil Mitchell Marner a pak využil početní výhodu Travis Konecny.

Ve 24. minutě se domácí před třemi tisícovkami fanoušků poprvé prosadili. Při vyloučení Adama Musila, syna bývalého reprezentanta Františka Musila, skóroval Radek Koblížek. Ale v polovině utkání zase vrátil Kanadě čtyřbrankový náskok Nicolas Roy. V závěru druhé části opět snížil Lukáš Jašek, výsledek dovršil v 52. minutě svou druhou trefou v utkání Crouse.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání U18 Česko - Kanada

ČR - Kanada 2:6 (0:4, 2:1, 0:1)

Branky: 24. Koblížek, 39. Jašek - 10. a 52. Crouse, 4. Strome, 14. Marner, 17. Konecny, 30. N. Roy. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články