Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Osmnáctka podlehla Kanadě, k postupu potřebuje porazit Finsko

Brno/Znojmo - Česká hokejová osmnáctka podlehla na mistrovství světa na domácí půdě Kanadě 2:6. K zachování naděje na postup do čtvrtfinále potřebují svěřenci kouče Jiřího Vebra porazit v závěrečném vystoupení v základní skupině A Finsko. V opačném případě budou hrát stejně jako v minulém roce pouze o udržení mezi elitou.

Hokejová reprezentace do 18 let
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Český tým s brankářem Polívkou duel proti favoritovi slibně rozehrál, jenže brzkou přesilovku nevyužil. Slibné šance Volka a Zadražila ztroskotaly na gólmanovi Murraym. Kanada naproti tomu udeřila z první vážnější příležitosti, v 10. minutě byl na konci pěkné kombinace Gaunce.

Domácí rychle kontrovali a po Sedláčkově vyhraném vhazování se o vyrovnání postaral Houfek. "Bohužel jsme pak dostali tři góly. Hlavně vinou našich faulů," litoval útočník Adam Chlapík. "Kanada hrála přesilovky skvěle."

Už za dalších 29 sekund však Gaunce vrátil vedení na stranu soupeře, čímž odstartoval velmi nepovedenou pasáž českého mužstva. O 45 sekund později přidal Laughton třetí gól, a když byli v 16. minutě společně vyloučeni Knot se Slováčkem - oba za hákování - využil dvojnásobnou početní výhodu s nechtěným Šidlíkovým přispěním Reinhart.

Jiří Veber:

"Věřil jsem, že Kanadu můžeme porazit, ale rozhodla naše nedisciplinovanost. Jsem zklamaný."

Klasickou přesilovku využili i čeští mladíci, byť nepřímo. Volek ve 26. minutě pouhou sekundu po skončení Girardova trestu snížil na 2:4 a vykřesal jiskru naděje na obrat. Zaměstnanějším z obou gólmanů byl však i poté Polívka, a když ve 45. minutě využili Kanaďané nedisciplinovanost Chlapíka, bylo prakticky rozhodnuto. Před dvěma tisícovkami diváků pak zpečetil výsledek Rychel.

V úterý potřebuje český  tým v brněnské Kajot Areně porazit Finsko, nejspíš v základní hrací době, neboť Finy dnes čeká nejslabší účastník skupiny Dánsko. "Bude to jiný soupeř než Amerika a Kanada. Zámořské týmy hrají víc do těla, Finové předvádějí kombinační hokej. Myslím, že budou víc sehraní," uvedl Chlapík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "18" - Kanada "18"

ČR - Kanada 2:6 (1:4, 1:0, 0:2)

Branky: 13. Houfek, 26. Volek -10. a13. Gaunce, 14. Laughton, 17. Reinhart, 45. Dumba, 51. Rychel. Rozhodčí: Dumas (USA), Konc (SR) - Dalgleish (Brit.), Šichanov (Rus.). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 2 093.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články