Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Osmnáctka podlehla Finsku, čeká ji boj o udržení

Brno - Česká hokejová osmnáctka prohrála ve svém závěrečném vystoupení v základní skupině mistrovství světa v Brně s Finskem 2:6 a bude hrát o udržení. Postup Suomi do čtvrtfinále zařídil hattrickem Rasmus Kulmala. Do boje o záchranu si český tým přenese tři body za vítězství nad Dánskem. Do divize I sestoupí pouze poslední tým šampionátu.

Hokejová reprezentace do 18 let
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Český tým se mohl dostat do vedení v páté minutě, kdy Vrána řešil přečíslení dvou na jednoho se Soumelidisem střelou a gólman Korpisalo zasáhl. Vedení slavili vzápětí Finové, když Vainonenovu střelu od modré čáry tečoval Kulmala a gólman Polívka byl bez šance. V 11. minutě chyboval Knot, jemuž sebral puk Haapala a osamocený Kulmala blafákem zvýšil.

Následně Češi odolali při trestech Machače, Šidlíka i Hudečka, ale v 26. minutě už Finsko zvýšilo na 3:0. Haapala přihrál křížně na pravý kruh Mustonenovi, který trefil odkrytý prostor v brance dříve, než se stačil gólman Polívka přesunout. V 29. minutě se dočkali gólu i domácí, když po Vránově střele dorazil puk za Korpisala Simon. Odpovědět mohl vzápětí Lehkonen.

V úvodu závěrečné třetiny odolali Češi 42 vteřin ve třech proti pěti, ale v čase 40:52 při hře čtyř proti čtyřem dovršil hattrick Kulmala. Následně se vyznamenal Polívka proti Markkulovi a v 49. minutě snížil Hudeček, pro něhož vybojoval puk Volek. Finové ale výhru pojistili, když nejdříve skóroval v 56. minutě Markkula a za 44 sekund při Vránově vyloučení dovršil výsledek Barkov.

Česká republika - Finsko 2:6 (0:2, 1:1, 1:3) Branky: 29. Simon, 49. Hudeček - 6., 11. a 41. Kulmala, 26. Mustonen, 56. Markkula, 56. Barkov. Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Koch - Kohler (oba Švýc.), Ponomarjow (Něm.). Vyloučení: 11:3. Využití: 0:1. Diváci: 1 450.

Hokejisté Švédska a Spojených států amerických si na mistrovství světa hráčů do 18 let zajistili přímý postup do semifinále. Švédové vyhráli ve skupině B ve Znojmě nad Ruskem 2:0 a zůstali bez ztráty bodu. Stejně si vedli v 'áčku' vítězové minulých tří šampionátů Američané, kteří v Brně zdolali Kanadu 5:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Finsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články