Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Osmnáctka může nadále snít o obhajobě, ve finále vyzve Kanadu

Břeclav/Bratislava - Česká hokejová reprezentace do 18 let je krok od druhého vítězství za sebou na Memoriálu Ivana Hlinky. V semifinále prestižního turnaje porazila Rusko 2:1. Do střelecké listiny se zapsali Jan Jeník a Jakub Lauko. O zlato si zahraje s favorizovanou Kanadou, která zdolala Švédsko 4:1.

Mladí čeští hokejisté se radují z postupu do finále Hlinkova memoriálu
zdroj: Facebook autor: Ivan Hlinka Memorial Cup

Svěřenci kouče Davida Bruka museli od sedmé minuty dohánět manko, neboť bekhendem otevřel skóre Danila Djaděnkin. K radosti takřka tří tisíc diváků se jim to podařilo. Ještě během první třetiny vyrovnal Jeník a na začátku druhé části zakončením z úhlu rozhodl Lauko. V závěru měli Češi štěstí, jelikož Damir Biljanov trefil horní tyč.

Ve druhém semifinále v Bratislavě si postup zajistila Kanada, která do loňska táhla vítěznou šňůru osmi triumfů na turnaji, zásluhou vítězství 4:1 nad Švédskem. Ještě na začátku 49. minuty byl stav vyrovnaný 1:1, ale poté skóroval Serron Noel a v posledních třech minutách přidal zámořský celek další dvě trefy.

O druhé prvenství v historii turnaje, jenž sahá do roku 1991, bude český výběr usilovat v sobotu v Břeclavi. Ve slovenské metropoli nastoupí proti sobě v duelu o bronz Švédsko a Rusko. V souboji o pátou příčku porazili Američané v prodloužení Finy 4:3. Osmí skončili Slováci po prohře 1:2 se Švýcarskem.

Memoriál Ivana Hlinky hokejistů do 18 let v Břeclavi a Bratislavě:

Semifinále: ČR - Rusko 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) Branky: 13. Jeník, 23. Lauko - 7. Djaděnkin. Švédsko - Kanada 1:4 (0:0, 1:1, 0:3).

O 5. místo: Finsko - USA 3:4 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1).

O 7. místo: Slovensko - Švýcarsko 1:2 (1:0, 0:1, 0:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články