Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Osmnáctka dvakrát porazila Slovensko. Trenér Hadamczik zúžil nominaci na MS

Hokejový tým pro mistrovství světa hráčů do osmnácti let má kompletní podobu. Trenér Alois Hadamczik po přípravných zápasech se Slovenskem, které Češi vyhráli v sobotu 6:2 a dnes 5:1, vydal finální nominaci na turnaj ve Švédsku.

Radost mladých českých hokejistů v zápase proti Slovensku
zdroj: Český hokej autor: Aleš Krecl

Po dvojutkání se Slovenskem vyřadil trenér Hadamczik dva útočníky Adama Křemena a Pavla Nováka.

Kapitánem týmu bažícím po úspěchu bude Radek Mužík. "Je cítit, že v mládežnických kategoriích dlouho medaile nebyla. My uděláme všechno pro to, aby to cinklo," prohlásil Mužík.

Nováčkem v kabině je brankář Karlových Varů. "Musím říct, že kluci mě přijali výborně a doufám, že to takhle bude pokračovat dál," řekl Jan Bednář. "Všichni jsme kamarádi. Nezávidíme si. Jsme parádní kolektiv," podtrhl útočník Martin Beránek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová osmnáctka má finální nominaci na MS

Od 12. dubna ještě bude tým trénovat v Příbrami a v pondělí 15. dubna zamíří do dějiště turnaje v Umee. Reprezentace se ve skupině utká s obhájci titulu Finskem, Kanadou, Švýcarskem a Běloruskem, proti kterému vstoupí do turnaje 18. dubna.

"Cíle má člověk vždycky nejvyšší. Chceme vyhrát tolik zápasů, abychom pak uspěli ve čtvrtfinále, a co bude dál, to uvidíme. Jet tam jen s tím, že postoupíme ze skupiny, s tím bychom asi spokojení nebyli. Chceme větší úspěch, a to je medaile," řekl Hadamczik.

Přípravný zápas hokejistů do 18 let v Kravařích:

ČR - Slovensko 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky: 8. Teplý, 10. Toman, 28. Najman, 35. Haš, 55. Koffer - 41. Lavička.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články