Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Osmnáctka chce na MS před domácím publikem postoupit ze skupiny

Praha - Poprat se o postup z těžké základní skupiny s obhájci titulu Spojenými státy americkými, Kanadou, Finskem a nováčkem Dánskem chtějí na domácím mistrovství světa v Brně, Znojmě a Břeclavi čeští hokejisté do 18 let. Do turnaje vstoupí tým trenéra Jiřího Vebera za týden v pátek 12. dubna proti Dánsku a kouč stále ještě ze širšího kádru třiceti hokejistů vybere konečnou nominaci po pondělní generálce proti Kanadě.

Hokejová reprezentace do 18 let
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Věřím tomu, že můžeme porazit kohokoliv. Neříkám porážet. Uděláme s týmem všechno pro to, abychom to dokázali na tomto turnaji," řekl na tiskové konferenci v Praze Veber. Trenér i hráči se těší na vystoupení před vlastním publikem. "Věříme, že dosáhneme co nejvýše. Při velké bojovnosti a troše štěstí jsme schopní kohokoliv z těch tří favoritů skupiny porazit," doplnil útočník Dominik Simon z pražské Sparty. "Nesmíme však podcenit žádný zápas, což se vztahuje především na Dány," upozornil Simon.

Veber si nechává širší kádr i kvůli zdravotním potížím některých hráčů. Přivítal proto, že se šampionát koná doma a má delší čas na konečnou nominaci. "Po přípravném utkání proti Kanadě vyřadíme jednoho gólmana, tři obránce a tři útočníky," doplnil Veber. V kádru má nyní čtyři brankáře, deset zadáků a šestnáct útočníků.

Tým pro šampionát se připravoval s přestávkami už od 20. března v Havlíčkově Brodu, kde zahájil třetí fázi kempu v pondělí, a rozloučí se v sobotu přípravným zápasem proti českému výběru do 19 let. Pak už se přesune do Brna. "Na posledním kempu už jsme se zaměřili na organizaci hry, systémové věci a součinnost dvojic, trojic, pětic, přesilových her a oslabení," dodal Veber.

Širší nominace české hokejové osmnáctky na MS v Brně, Znojmě a Břeclavi (12.-22. dubna):

Brankáři: Daniel Dolejš (Havlíčkův Brod), Marek Langhamer (Pardubice), Patrik Polívka (Plzeň), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere/Fin.),

obránci: Adam Hawlík, Jan Štencel (oba Vítkovice), Jiří Běhal (Třinec), Lukáš Buchta (Zlín), Jakub Houfek (Plzeň), Ronald Knot (Slavia Praha), Martin Kokeš (Litvínov), Jan Košťálek (Sparta Praha), Petr Šidlík (Victoriaville/QMJHL), Libor Šulák (Tatranští Vlci/MHL),

útočníci: Dominik Simon, Martin Matějček, Martin Procházka (všichni Sparta Praha), Jan Hudeček, Ondřej Slováček, Patrik Zdráhal (všichni Vítkovice), Adam Dlouhý, Matěj Psota (oba Liberec), Matěj Zadražil, Vojta Tomeček (oba Karlovy Vary), Adam Zbořil (Kometa Brno), Pavel Sedláček (Zlín), Adam Chlapík (Muskegon/USHL), Eustathios Soumelidis (Vaasa/Fin.), Dominik Volek (Regina/WHL), Jakub Vrána (Linköping/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články