Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Osmé kolo extraligy uzavře souboj Severu proti Jihu

Praha – Souboj sousedů v tabulce dnes uzavře 8. kolo hokejové extraligy. V duelu Severu proti Jihu se utkají Liberec a České Budějovice a oba celky se budou snažit vylepšit dosavadní bilanci v sezoně. Bílím Tygrům se zatím více daří venku než doma, HC Mountfield je zase výrazně úspěšnější na vlastním ledě. Papírovým favoritem by měl být Liberec, který svého nadcházejícího soka v Tipsport areně pětkrát za sebou porazil. Jihočeši na severu Čech uspěli jen v jednom z posledních devíti vzájemných zápasů, v lednu 2010 vyhráli 3:2.

Liberečtí hokejisté
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

"Na statistiky z minulých zápasů nekoukáme, je nová sezona a nic z toho už neplatí. České Budějovice mají organizovaný tým, který hraje urputný hokej. Navíc jim nevyšlo poslední utkání se Spartou, což se určitě budou snažit odčinit," řekl trenér Jiří Kalou. 

Liberec v této sezoně hrál doma dvakrát, nejprve propadl s Vítkovicemi (0:6), poté porazil Kometu Brno (2:1). "Proti Brnu už bylo na naší hře vidět velké zlepšení. Věřím, že v něm budeme pokračovat," uvedl Kalous.



Vedení Českých Budějovic v těchto dnech intenzivně jedná o angažování útočníka Aleše Kotalíka. Bronzový medailista z olympiády v Turíně 2006 se po návratu ze zámoří připravuje od pondělí s týmem, v Liberci ale nenastoupí. 

Jihočeši dosud hráli venku jen dvakrát, na úvod prohráli 2:3 v Litvínově a poté v prodloužení podlehli v Pardubicích. "Byly to dva vyrovnané zápasy a podobné to zřejmě bude i ve středu," řekl trenér František Výborný, který po posledním nevydařeném domácím utkání se Spartou sliboval změny v sestavě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články