Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Oremus: Změny budou, ale asi ne velké

Karlovy Vary - Slovenský kouč Peter Oremus byl bez angažmá jen krátce. O víkendu skončil na střídačce Košic, na začátku týdne tamní působení uzavřel formálně a nyní je už trenérem Karlových Varů. Velké změny hned na začátek svého působení na západě Čech nechystá.

Peter Oremus
zdroj: ČTK autor: Fiala Břetislav

"Hokejový i trenérský život už je takový, velmi rychlý," řekl po tréninku s týmem Oremus. "V Košicích to bylo pěkné. Organizace, zázemí, hráči, získal jsme titul. Vstup do této sezony ale nebyl ideální. Tým by se měl pohybovat v tabulce někde jinde, proto jsme se dohodli na ukončení smlouvy," vrátil se k předchozímu angažmá.

Když mu poté zavolal karlovarský generální manažer Miroslav Vaněk a nabídl místo v Energii, neváhal a přijal jej. "Nabídky z české extraligy pro mě jsou a budou vždy zajímavé. Je to výzva," uvedl Oremus, kterého neodradilo ani nelichotivé postavení týmu v extraligové tabulce. Když s vedením klubu jednal, byly Karlovy Vary poslední.

Čtrnácté místo opustily až po výhře ve středeční předehrávce 17. kola na ledě Sparty, kterou již Oremus sledoval z hlediště. "Kluci odvedli dobrou práci. Byly tam dobré i horší momenty, ale vyhráli. To potěší," řekl. "V Karlových Varech jsou hráči, kteří už mají něco za sebou. Každý z nich má nějakou roli. Někdo v produktivitě, někdo na černou práci. Musíme to dát dohromady tak, abychom získávali body," uvedl Oremus, který věří, že se rychle zvedne psychická pohoda v týmu.

Oremus v minulosti v extralize již působil. Dva roky vedl Vítkovice, i proto má o soutěži přehled. V Ostravě skončil loni v listopadu. "Českou extraligu jsem sledoval i na Slovensku a poznatky o soupeřích mám z působení ve Vítkovicích. Karlovy Vary mají velmi kvalitní tým, a pokud budeme chtít uspět, tak kluci musí bojovat. Popereme se o výsledek," řekl již směrem k páteční premiéře na střídačce Energie. Dá se očekávat, že udělá i změny v sestavě. "Řešíme to s Karlem (Mlejnkem). Nějaké změny budou, ale asi ne velké. Ve středu jsme vyhráli a to je hlavní," dodal Oremus.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarských hokejistů se ujal trenér Oremus
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články