Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Oprávněnost startu v extralize se bude hlídat elektronicky

Praha - Zpřísněnými podmínkami reagovala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na registrační kauzu z minulé sezony: oprávněnost startu hokejistů bude v nové sezoně kontrolována elektronicky. Do zápisu o utkání se hráč, který nebude mít v pořádku své identifikační číslo na registraci, nedostane. Nově v extralize nebude moci nastoupit hokejista bez platné smlouvy - s výjimkou vlastních juniorů - ani na jeden zápas, jak bylo dříve povoleno.

Tipsport Extraliga
zdroj: ČT24

"Nastaly změny při předkládání dokladů při potvrzovaní soupisek. Je to spolu s některými dalšími věcmi reakce na problémy, do kterých jsme se dostali loni," řekl ředitel extraligy Stanislav Šulc na dnešním setkání s novináři. Takzvaná registrační kauza ročník výrazně poznamenala: Mladé Boleslavi bylo odečteno 22, Plzni 19 a Kladnu šest bodů.

Systém realizace přestupů se v extralize nezměnil. "Je velmi podobný, respektive totožný, ale změnily se jen některé náležitosti. Na formulářích, na kterých se realizují přestupy, eventuálně hostování, tak se změnila kolonka, že místo data narození hráče je nově uváděno jeho identifikační číslo, což je de facto číslo jeho registrace," vysvětlil Šulc.



Právě tento údaj budou mít hráči uvedený na soupiskách. "To by spolu s propojením s elektronickým vyřizováním zápisů by mělo signalizovat, pokud by bylo něco v nepořádku, a pak by to znemožnilo uvedení tohoto hráče do zápisů," řekl Šulc. Kontrola všech náležitostí podle Šulce probíhá pečlivěji než v minulých letech jak ze strany klubů, tak od vedení soutěže.

Nově kluby musejí předkládat se soupiskou, kterou ředitel extraligy před startem soutěže potvrzuje, také potvrzení o realizaci přestupů. "Byla v herním řádu doplněna povinnost klubů, aby vedle soupisky přiložily kopie všech transfer karet a všech ohlášení přestupů a prohlášení, na základě kterých k nim do klubu přišli noví hráči, což v minulosti nebylo," uvedl Šulc.

Příprava hokejistů Kladna
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Nechce spekulovat, zda se tím všechny případné problémy vyřeší. "Kdy si kdo může být jistý, že se něco stoprocentně vyřeší? Můžeme být desetkrát přesvědčeni, že něco vyřešeno je, a pak může praxe ukázat něco jiného. Jsme ale přesvědčení, že jsme udělali, co jsme pro to udělat mohli, aby k něčemu takovému už nedošlo," prohlásil Šulc.

V uplynulé sezoně řešila extraliga také problém s neoprávněným startem Petra Sýkory v Plzni, který místo povoleného jednoho startu bez platné smlouvy sehrál dvě utkání a duel v Kladně musel být následně kontumován v neprospěch Západočechů. "Nově se nesmí nastoupit bez hráčské smlouvy, výjimkou jsou vlastní junioři, kteří bez kontraktu mohou nastoupit k jednomu utkání," doplnil Šulc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články