Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Omlazená sborná nestíhala. Švédové mají na domácím turnaji další vítězství

Tři korunky jdou vstříc celkovému triumfu na Švédských hrách. Po výhře nad českou reprezentací uspěli Švédové také proti Rusku, tentokrát 5:2. Seveřané šli za ziskem dalších tří bodů do tabulky Euro Hockey Tour hned od začátku a po dvou třetinách vedli nad mladým výběrem sborné už 3:0.

Utkání Švédsko – Rusko
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Švédové ve čtvrtek zdolali českou reprezentaci 2:1 a Rusové prohráli v Helsinkách s Finskem 0:3, takže zůstávají bez bodu poslední. Omlazený tým sborné stejně jako v úvodním duelu inkasoval i v Globenu hned v první minutě. Gólman Samonov ještě po Händemarkově teči Dahlbeckovy střely puk vyrazil, ale z dorážky do odkryté branky otevřel skóre Marcus Nilsson.

V závěru úvodního dějství pomohla po Podkolzinově pokusu Larsi Johanssonovi tyč. Švédové zvýšili v polovině druhé třetiny v přesilové hře, kdy Lundkvistovo nahození tečoval Fagemo. Devatenáctiletý talent, který byl nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci na přelomu roku, ozdobil gólem svou premiéru v reprezentaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Rusko

V 35. minutě vedli domácí už 3:0. Bromé trefil po bekhendovém blafáku pravou tyč a z dorážky doklepl puk Sylvegard. Ve 39. minutě se prosadil z levého kruhu Rafikov, ale sudí Kova a Brännare gól po zhlédnutí videa neuznali kvůli Kajumovově ataku švédského gólmana.

Lars Johansson přišel o čisté konto ve 48. minutě, kdy se před něj šikovně natlačil Porjadin a nadvakrát jej překonal. Hned za 64 sekund odpověděl Bengtsson, který po Nilssonově přihrávce zasunul puk bekhendem mezi Samonovovy betony. V 51. minutě se v přesilové hře radoval po ráně od modré čáry opět Bengtsson. Rusové ještě zkorigovali díky Kudrjavcevovi, který proměnil Zernovovu ideální přihrávku.

Švédské hokejové hry ve Stockholmu, součást Euro Hockey Tour:

Švédsko - Rusko 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. M. Nilsson (Händemark, Dahlbeck), 31. Fagemo (Lundkvist, Everberg), 35. Sylvegard (Bromé, Dahlbeck), 49. Bengtsson (M. Nilsson), 51. Bengtsson (M. Nilsson, O. Lindberg) - 48. Porjadin (Galimov), 54. Kudrjavcev (Zernov, Golyšev). Rozhodčí: Kova, Brännare (oba Fin.) - Yletyinen, Lundgren (oba Švéd.). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 13 850.

Švédsko: Lars Johansson - Pudas, Tömmernes, Lundkvist, Dahlbeck, Bengtsson, Lundberg - C. Klingberg, Händemark, Everberg - Strömwall, O. Lindberg, M. Nilsson - Fagemo, Rydahl, Bristedt - Sylvegard, Linus Johansson, Bromé. Trenér: Johan Garpenlöv.

Rusko: Samonov - Galeňjuk, Ljamkin, Sergejev, Rafikov, Kiselevič, Romanov, Mironov - Zernov, Švec-Rogovoj, Golyšev - Marčenko, I. Morozov, Podkolzin - Děnisenko, Galimov, Mamin - Kudrjancev, Igumnov, Kajumov - Porjadin. Trenér: Alexej Kudašov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články