Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Olympijský sen je pryč. Reprezentantky ztratily dobře rozehraný zápas se Švýcarkami

Arosa (Švýcarsko) – Hokejové reprezentantky nezvládly klíčové utkání o postup na zimní olympijské hry 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu a se Švýcarskem prohrály 1:4, ačkoli v zápase vedly. Jako rozdílové se ukázalo využívání přesilových her na straně vítězek. Na olympiádu tak pojedou Švýcarky, které doplní hokejistky Japonska z druhé kvalifikační skupiny. 

Tereza Vanišová
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Český tým si dělal naděje na účast pod pěti kruhy i na základě úspěchu na loňském mistrovství světa v Kamloops, kde vyhrál nad Švýcarskem v základní skupině 3:1 a i díky tomu dosáhl na historické maximum v podobě šestého místa.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vozáka v Arose před 1342 diváky vedly od 18. minuty po brance Lédlové, ale na přelomu první a druhé třetiny neproměnily 66 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem.

Domácí tým ve 35. minutě vyrovnal díky Müllerové a 18 sekund před koncem druhého dějství v přesilovce při vyloučení českého týmu za špatné střídání dokonala obrat Stadlerová. V polovině třetí třetiny při trestu Kolowratové zvýšila opět Müllerová a v závěru při power play dovršila výsledek do prázdné branky znovu Stadlerová.

Z kvalifikační skupiny D v Oji postoupily domácí Japonky, které uspěly proti Němkám, Francouzkám a Rakušankám. Na olympijském turnaji, který hostí Korejky, se představí ještě Američanky, Kanaďanky, Finky, Rusky a Švédky.

Kvalifikace hokejistek na olympijské hry v roce 2018 - skupina C v Arose (Švýcarsko):

Švýcarsko - ČR 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky: 35. a 50. Müllerová, 40. a 60. Stalderová - 18. Lédlová. Rozhodčí: Allenová (USA), Arianová-Lortieová (Kan.) - Johanssonová (Švéd.), Linneková (Něm.). Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. Diváci: 1342.

Norsko - Dánsko 5:1 (0:1, 4:0, 1:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články