Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Olomoucká jízda nekončí, po obratu zdolali Hanáci i Vary

Zlín – Šest zápasů. Přesně tak dlouhá je už vítězná série hokejistů Olomouce. Hanáky nezastavily ani Karlovy Vary, které se sice dostaly do vedení, ale domácí duel zvrátili a nakonec slavili výhru 2:1. Vítěznou branku vstřelil již v druhé části Martin Vyrůbalík.

Karlovy Vary začaly nebojácně a hned v prvním střídání chytil šanci Ivana Rachůnka Konrád. Také druhá pětka Energie pořádně zatlačila Hanáky v jejich obranném pásmu. Domácí se málem radovali ve třetí minutě, kdy Lašova tečovaná střela zamířila do horní tyče.

V osmé minutě ale šli do vedení hosté. Jaroměřský ztratil puk a Haščák prostřelil Konráda. V polovině úvodní třetiny mohl v přesilovce zvýšit Tomáš Rachůnek, ale Konrád zasáhl úspěšně betony. Hosté dlouho Hanáky nepouštěli do šancí, až v přesilové hře v závěru úvodního dějství musel Závorka ramenem vytěsnit Knotkovu střelu.

Druhou třetinu začala aktivněji Olomouc a Závorka musel čelit pokusům Knotka a Staňka. Na druhé straně byl blízko zvýšení skóre Ivan Rachůnek, když po baseballovém zakončení ze vzduchu trefil tyč. Následně se radovali domácí. Jen vteřinu po vypršení Maroszova trestu se prosadil od modré čáry Skrbek.

Vzápětí byl vyloučen Haščák na dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí a Vyrůbalík zakončil do odkryté branky kombinaci se Skrbkem a Jerglem. Další šanci Olomouce měl Knotek, na druhé straně jel sám na Konráda Vojtěch Tomeček, ale také neuspěl.

Ve 45. minutě dostali hosté puk za Konrádova záda, ale sudí po poradě s videorohodčím gól neuznali, protože jej Karlovarští dosáhli rukou. Olomouc pak ubránila těsný náskok i při Zemanově trestu a v 55. minutě odolal Konrád i při závaru po nahození Gulašiho. Skóre nezměnila ani více než půlminutová power play hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Karlovy Vary

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Skrbek (J. Knotek), 31. Vyrůbalík (Jergl, Skrbek) - 8. Haščák. Rozhodčí: Šír, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 5102.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Karlovy Vary: Závorka - Rodney, Bičánek, Harant, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček - V. Tomeček, Bulík, I. Rachůnek - Haščák, Marosz, T. Rachůnek - Koblasa, Zadražil, Vachovec - Gorčík, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Mariška.

Jan Tomajko (Olomouc): "Začali jsme špatně. Měli jsme jen pět střel za první třetinu a Karlovy Vary nás přehrávaly. Dobře, že padl jen jeden gól. Ve druhé části se to otočilo, zlepšili jsme důraz a byli jsme odměněni brankami po přesilovkách. V závěru jsme to uhlídali, byť byly Karlovy Vary ještě hodně nebezpečné."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Přijeli jsme sem pro body, ale nemáme nic. Cíl jsme nesplnili. Vstup do utkání byl výborný. Měli jsme pohyb, nasazení, ale dali jsme jen jednu branku a neměli jsme takový klid na hokejkách. Ve druhé třetině jsme nedisciplinovaností domácím nabídli přesilovky a ti je využili. Ve třetí části jsme enormně chtěli vyrovnat, ale nepovedlo se nám to. Proti výborně organizované hře Mory to bylo těžké. Snažíme se, bojujeme, výkony jsou lepší, ale zatím to body nejsou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články