Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olomoucká bída pokračovala i v zápase s Brnem

Olomouc - Hokejisté Komety Brno porazili ve 43. kole extraligy Olomouc 6:3 a připravili tak domácím sedmou porážku za sebou. Kometa rozhodla duel ve druhé třetině a zvládla i čtvrtý vzájemný zápas v sezoně.

Olomouc - Brno
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Kohouti přitom výborně začali. Hned na začátku byl vyloučen Ton, Herman projel středem, vyměnil si puk s Rachůnkem a překonal Čiliaka. Vstřelený gól domácí povzbudil a tlačili se do útoku, Kometa se k ohrožení Vošvrdy dostala až v 5. minutě. Tečovanou ránu Dočekala vyrazil olomoucký gólman maskou. Při další akci chyboval Škůrek a po blafáku Tona požádali rozhodčí o pomoc kolegu o videa. Gól však nepadl.

V 11. minutě už ale hosté srovnali. Koreis sebral chybné Vošvrdovo vyhození a z úhlu se trefil do odkryté branky. O pět minut později hrála Olomouc přesilovku a po ráně Marosze chybělo Skrbkovi jen málo, aby dorazil volný puk do branky. Druhou třetinu začalo lépe Brno. Kolotoč první formace zakončil bekhendovou kličkou Hruška a hosté vedli. Navíc vzápětí projel Burian obranou domácích a skóroval potřetí.


Trenéři Mory si vzali oddechový čas a ve 34. minutě Hanáci snížili. Druhá pětka zatlačila brněnskou obranu, Houdek vypálil rychle tahem, Čiliak jen vyrazil a Herman se v utkání radoval podruhé. Za chvíli ale hosté opět vedli o dvě branky. Vošvrda sice vyrazil střelu Dočekala, ale puk mířil do branky, kam ho dorazil Ostřížek. Třetí část začala kontrem první formace Brna a horní tyčkou, kterou trefil Hruška.

Ve 44. se málem prosadil druhý útok Mory. Herman našel rozjetého Rachůnka, který pálil rovnou z přihrávky a Čiliak maskou vyrazil nad branku. Ve 49. minutě skórovalo Brno v přesilovce. Dočekal našel před brankou Čermáka a ten trefil puk ze vzduchu - 2:5. Šanci na snížení následně promarnil Knotek a z protiútoku zvýšil na 6:2 pro hosty Vondráček. Čtyři minuty před koncem se trefili i domácí. Po akci Srkbka dotlačil puk za Čiliaka Knotek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání HC Olomouc - HC Kometa Brno

HC Olomouc - HC Kometa Brno 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávka: 1. Herman (T. Rachůnek), 34. Herman (Houdek, Skrbek), 56. J. Knotek (Skrbek, Cibák) - 11. Koreis, 25. J. Hruška (Ton, Honejsek), 27. Burian (Ptáček, Kempný), 37. Ostřížek (Dočekal), 49. L. Čermák (Dočekal, J. Káňa II), 52. Vondráček (Burian). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5 500 (vyprodáno).

Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Škůrek, Vyrůbalík, Staněk, Jaroměřský - Rác, Marosz, Jergl - T. Rachůnek, Herman, Laš - Zuzin, J. Knotek, Cibák - Buc, Diviš, Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Petr Fiala (Olomouc): "První a třetí třetinu jsme odehráli dobře, ve druhé jsme dostali gól a přestali jsme hrát, tam se utkání rozhodlo. Hráči to nezabalili, ve třetí části hráli dobře. Inkasovali jsme po chybách a před nimi jsme měli velké šance. Šest inkasovaných branek je ale moc. Při zranění Trvaje však nemáme jiného brankáře. Přitom po těch porážkách by si brankář potřeboval odpočinout. Není to ale jen o brankářích, chyby dělají všichni, jsme jedno mužstvo. Nasazení hráčům nechybí, ale sebedůvěra po těch porážkách jde dolů. Musíme však na situaci brankářů reagovat. Mysleli jsme si my i Jirka, že to bude v pořádku, ale bohužel ještě není."

Karel Beran (Brno): "Domácí začali výborně, z první akce skórovali a byli aktivnější. Dali jsme se štěstím na 1:1. Po první třetině jsme chtěli být trpělivější, zahustit střední pásmo, to se nám vyplatilo a třikrát jsme skórovali. Před třetí třetinou jsme už nechtěli inkasovat, jednou se to stalo, ale dva góly jsme ještě dokázali vstřelit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články