Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Olomouc ztratila dvougólové vedení, přesto Vary nakonec porazila

Karlovy Vary - Ačkoliv se olomoučtí hokejisté připravili o dvoubrankové vedení, přesto si ze západu Čech odváží body. Konkrétně dva, když o jejich výhře v prodloužení rozhodl v 62. minutě Strapáč.

Radost hokejistů Olomouce
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Hosté byli v úvodu aktivnější a nic na tom nezměnily ani dvě přesilovky domácích. Vyplynulo z toho nebezpečné nahození Jaroměřského i šance Skladaného, který nedokázal puk zasunout do odkryté části branky. V 18. minutě navíc trefil Eberle tyč.

Za domácí zahrozil pouze Vojtěch Tomeček, jemuž pokazil radost výborným zákrokem Konrád. Vedení se dočkala 31 vteřin před koncem první třetiny Olomouc, kdy dostal přihrávku za obranu domácích Skladaný a otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Olomouc

Ve druhé dvacetiminutovce Karlovy Vary zaměstnávaly hostujícího gólmana jen střelami z uctivé vzdálenosti a dobře bránící hosté čekali na svou další příležitost.

Ta přišla ve 27. minutě paradoxně při přesilovce Západočechů a Honzíka překonal obránce Vyrůbalík. V polovině utkání mohl zvýšit už na rozdíl tří branek Herman, ale karlovarský gólman zasáhl pravým betonem.

Domácí se radovali poprvé ve 34. minutě, kdy rozjetý Mullane těsně za modrou střelou zápěstím zpoza obránce překvapil Konráda. Do konce prostředního dějství mohl dvoubrankové vedení hostům vrátit Holec, který z mezikruží trefil opět tyč.

Ve třetí třetině se dlouho nemohli domácí prosadit proti aktivní hře Olomouce. V 51. minutě ale po Mullaneově akci Harant střelou zpoza olomouckých obránců překonal Konráda a vyrovnal. Moravané se však s nerozhodným stavem nehodlali smířit a zvýšili svojí aktivitu v útočném pásmu.

Po vyloučeních Mullanea a Tuominena hráli i 55 vteřin v pěti proti třem, ale Energie se ubránila. V nastavení se postaral o rozuzlení Strapáč, který se dostal od mantinelu až před Honzíka a bekhendem rozhodl.

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:3 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Mullane (Dujsík, T. Dvořák), 51. Harant (Mullane, Gríger) - 20. Skladaný (J. Knotek, Laš), 27. Vyrůbalík (Herman, Burian), 62. Strapáč (Jaroměřský). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2517.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Stloukal, D. Kindl- Flek, Gríger, Harkabus - Mullane. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Matai, Staněk - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Holec - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Náš dnešní výkon se nám nelíbil. Vůbec jsme nehráli to, co jsme si řekli. Chyběl nám pohyb, důraz, v některých situacích jsme hráli zbytečně komplikovaně a chvílemi i ustrašeně. Zisk jednoho bodu je zlatý, protože jsme nemuseli mít vůbec nic."

Jan Tomajko (Olomouc): "Dneska jsme získali dva body a po dlouhé době jsme vyhráli venku. I když je to jenom za dva body, jsme spokojení. Vedli jsme 2:0, měli jsme to rozehrané trošku lépe, ale jsme za to rádi. Doufám, že se dostaneme na nějakou vítěznou vlnu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články