Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Olomouc zásluhou dvou branek Škůrka přehrála oslabený Třinec

Čtvrtý z posledních pěti domácích zápasů vyhráli hokejisté Olomouce, když v předehrávce 21. kola extraligy přehráli Třinec jasně 4:0. Na úspěchu Kohoutů se dvěma góly podílel obránce David Škůrek. Brankář Branislav Konrád vychytal už šesté čisté konto v sezoně, z toho čtvrté za posledních osm zápasů.

Utkání Olomouc - Třinec
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Jsem rád, že jsem vychytal nulu, protože když se mi to povede, tak většinou vyhrajeme, což je to důležité. Já na čisté konto myslím až možná v posledních minutách," řekl po utkání Konrád, který už nyní vyrovnal své maximum šesti nul z obou minulých sezon.

Oceláři, kterým chyběl bek Krajíček i útočníci Irgl, Adamský, Marcinko, Petružálek a Martin Růžička, prohráli počtvrté z posledních šesti duelů a promarnili šanci posunout se do čela tabulky. Z třetího místa stále ztrácejí na vedoucí Plzeň i na druhou Kometu Brno bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

Olomouc měla velkou možnost otevřít skóre ve čtvrté minutě, přestože hrála při Sundherově trestu v oslabení. Únik s Lašem zakončil individuálně Knotek, ale neuspěl. Šanci měl i Burian. Na druhé straně zahrozil Michal Kovařčík.

Hanáci se dostali do vedení ve 14. minutě, kdy se Škůrek vřítil do rozevřené obrany Třince a překonal gólmana mezi betony. Vzápětí tečoval Sundher nahození Lukáše Galvase do boční sítě.

Oceláři se pak ubránili při Musilově trestu, ale 68 sekund před koncem první třetiny domácí zvýšili. Lukáš Galvas vysunul z vlastního obranného pásma do úniku Sundhera, který blafákem do forhendu zakončil mezi Hrubcovy nohy.

Na přelomu úvodního a druhého dějství odolala Olomouc při Knotkově trestu a ve 23. minutě zvýšila už na tříbrankový rozdíl. Po náporu dotlačil puk za Hrubce z dorážky Škůrek a do branky Ocelářů se poprvé v sezoně postavil uzdravený Hamerlík.

Zkušený slovenský gólman pomohl ubránit oslabení při Rothově pobytu na trestné lavici a následně si poradil i s Mrázovou ranou. V 35. minutě mohli hosté snížit, ale Mikulíkovu ránu zablokoval obětavým pádem Houdek a dorážku Christova chytil Konrád.

Dobré možnosti měli i Adámek, Rákos a Svačina, olomoucký gólman ale na konci druhé části svůj tým hodně podržel. V úvodu závěrečné části pomohla Třinci po úniku Skladaného tyč a Hermanovu dorážku chytil Hamerlík.

Třinec zahrozil pohotovou ranou Ondřeje Kovařčíka, kterou kryl Konrád vyrážečkou. V 56. minutě domácí potvrdili vítězství v přesilové hře. Ondruškovu střelu dorazil za Hamerlíkova záda Herman.

HC Olomouc - Oceláři Třinec 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Škůrek (Vyrůbalík, J. Knotek), 19. Sundher (L. Galvas), 23. Škůrek (Eberle, Laš), 55. Herman (Burian, Ondrušek). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3027.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Herman, Burian - Ostřížek, Strapáč, B. Mráz - Roman Vlach, Sundher, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Třinec: Hrubec (23. Hamerlík) - Roth, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Jank, Linhart - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Hrňa, Rákos, Svačina - Dravecký, Polanský, Raška - Cienciala, Mikulík, Christov. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo vidět, že Třinec nepřijel v plné ofenzivní síle. První a třetí třetina byla z naší strany velmi dobrá. Ve druhé se to přelévalo ze strany na stranu, byli jsme slabí na puku, prohrávali jsme souboje. Bylo dobré, že i přesto jsme ji vyhráli 1:0. Pozitivní je, že jsme udrželi nulu, za což patří díky Braňovi Konrádovi i celému týmu."

Marek Zadina (Třinec): "Vstoupili jsme do utkání špatně, nechali jsme si dát dva laciné góly po chybách, kdy jsme hráče včas nedostoupili v obraně. To se projevilo na vývoji utkání. Byli jsme všude druzí a chyběla nám síla. Díky brankářům to skončilo jen 0:4. Kvůli zraněním hrálo sedm hráčů z Frýdku-Místku, což souvisí s tím, že máme s Ligou mistrů těžký program. Ale musíme se s tím poprat a připravit se na další zápas."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články