Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Olomouc zaskočila Zlín v přesilovkách, tři body trefil Irgl

Olomouc v souboji dvou týmů na hraně postupové desítky zvítězila ve Zlíně 2:1 a odskočila svému soupeři na rozdíl pěti bodů. Domácí sice vedli zásluhou Jakuba Hermana, ale Jan Knotek se Zbyňkem Irglem ve třetí třetině v přesilovkách otočili výsledek. Kohouti zvítězili po Novém roce teprve potřetí, a opět venku, 27 zákroky k tomu přispěl brankář Jan Lukáš.

Utkání Zlín - Olomouc
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

Opatrný začátek zápasu utnula devátá minuta, kdy Okál ve středním pásmu nešetrně fauloval olomouckého Koloucha.

Zápas skončil pro oba. Domácí útočník dostal trest na pět minut a do konce utkání a Kolouch zamířil do nemocnice.

"Faul Okála byl nesportovní, nekolegiální a nefér. Kolouch má zlomený nos a jel do nemocnice," prohlásil Moták.

Ani asistentovi zlínského trenéra Martinu Hamrlíkovi se Okálův zákrok nelíbil. "Musí mít k sobě ti hráči respekt. Když někomu chci dát hit, musím u toho přemýšlet. Toto v našem týmu nechceme," uvedl Hamrlík.

Hanákům se ale dlouhá přesilovka nepovedla. Největší šanci v ní měli paradoxně Berani, Lakatoš ale samostatný únik gólově nezakončil.

"Byli jsme ospalí, jenom jsme plácali do puku. Nedali jsme si jednu normální nahrávku, naštěstí se to postupem času zlepšilo," potěšilo Irgla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Olomouc

Olomouc mohla jít do vedení vzápětí, když Kašík nezvládl rozehrávku za brankou, skóre se však neměnilo.

Poslední možnost první třetiny měl Honejsek, který z bezprostřední blízkosti minul odkrytou branku.

Prostřední dějství se hrálo dlouho bez sebemenšího náznaku šancí. Skóre otevřeli až ve 34. minutě domácí.

Elegantní kličkou na brankovišti uspěl Herman, který přišel do Zlína před sezonou právě z Olomouce.

Ještě do pauzy měl možnost zvýšit Lakatoš, ani podruhé v utkání ale samostatný únik proti Lukášovi neproměnil.

S jednogólovým mankem a kupou energie vstoupili Kohouti do třetí třetiny. Hned po dvou minutách slavili vyrovnání, když přesilovku využil Knotek.

Olomoučtí měli nadále jednoznačně navrch, Mráz sice ještě ve velké šanci neuspěl, Irgl už ale v 52. minutě při další početní výhodě překonal Kašíka a stanovil stav 2:1 pro hosty.

"Padal jsem, ale naštěstí mi puk ze vzduchu dopadl přímo na hůl. Jen jsem máchl, bylo to střílené na náhodu," přiznal Irgl, který si polepšil na 17 branek v sezoně.

Domácí frustrovaní průběhem třetí části se následně zcela zbytečně oslabili, dvě minuty za nesportovní chování dostal Lakatoš a diváci zaházeli ledovou plochu lahvemi.

Do souvislejšího tlaku už se Berani nedostali a zůstali na desáté pozici. Hanáci poskočili na sedmé místo.

Berani Zlín - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Herman (E. Kulda) - 42. J. Knotek (Jaroměřský), 52. Irgl. Rozhodčí: Hradil, M. Sýkora - Bryška, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:3, navíc Okál (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4487.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, Gazda, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Popelka - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Chomutov: Lukáš - Jaroměřský, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, Strapáč - B. Mráz, Skladaný, Laš - V. Tomeček, Handl, Burian. Trenéři: Tomajko a Moták.

Martin Hamrlík (Zlín): "Na jeden gól se nedá vyhrávat, můžeme si za to sami. Byla to hrozná nedisciplinovanost. Přišla třetí třetina a celá naše první pětka šla postupně ven. Naše přesilovky byly také šílené. Musíme poprosit extraligu, abychom je nedostávali. Fakt je nechceme, děkujeme, protože on je to fakt horor. V zápase nás držel Kašík. Za stavu 1:0 jsme měli nějaké šance na odskočení, ale Olomouc pak využila dvě přesilovky a zaslouženě vyhrála."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo to důležité utkání pro oba týmy. Právě ta důležitost zřejmě poznamenala začátek zápasu, ale my jsme podali zodpovědný a obětavý výkon. Zaslouženě jsme vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články