Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Olomouc začala stahovat pozdě, Boleslav jí nasázela šest branek

Olomouc – Před třemi týdny si ještě připisovali výhru za výhrou. Rozjetá Olomouc se ale v posledních zápasech poněkud zadrhla, což se potvrdilo i v duelu s Mladou Boleslaví. Hanáci na domácím ledě prohráli vysoko 6:3 a zaznamenali třetí prohru z posledních čtyř duelů. Středočeši mají naopak bilanci přesně opačnou. V jejich dresu zářili Richard Jarůšek a Lukáš Žejdl, kteří dvakrát skórovali, a tři asistence zaznamenal David Výborný.

Trenér Olomouce Zdeněk Venera vrátil do branky po porážce v Hradci místo Vošvrdy Konráda, v obraně se musel obejít bez Skrbka. Mladá Boleslav vstoupila do utkání aktivně a už po 35 vteřinách se dostala do vedení. David Výborný ideálně uvolnil Jarůška, který blafákem překonal Konráda. Domácí mohli vyrovnat ve třetí minutě, kdy byl sice Knotek při střele hákován, ale i tak musel Rittich vyrážečkou zasahovat.

V oslabení hosté odolali. Další šanci Olomouce měl ve 12. minutě Herman, ale samostatný nájezd zakončil střelou nad horní tyč. Při následném Ovčačíkově trestu mohli ve vlastním oslabení udeřit dvakrát hosté po ráně Trončinského i dorážce Látala. V rovnovážném stavu pak přihrál Eberle Řípovi, proti kterému zasáhl Rittich.

Ve druhé části si zahráli přesilovku i domácí, ale marně se tlačili za vyrovnáním. Vodný trefil Rittichův beton, Řípa puk při dorážce nezkrotil a Herman ve velké šanci opět přestřelil. V polovině duelu pálil z dálky Ondrušek, hostující gólman jeho ránu vyrazil nad sebe a puk skončil na horní síťce branky.

Konrád si zase poradil na druhé straně s nebezpečnými ataky Žejdla s Lencem. Ve 35. minutě po skončení oslabení ujel domácím Žejdl a pohrál si s obranou i brankářem a zvýšil na 2:0. Stejný hráč pak v početní výhodě upravil i na tříbrankový rozdíl, když tečoval za Konrádova záda nahození Pacovského.

Start třetí třetiny kopíroval začátek prvního dějství. Hyka si najel za obranu domácích a blafákem mezi Konrádovými betony zvýšil na 4:0. Na pětibrankový rozdíl zvýšil Pabiška tečí Hykovy střely. Domácí se ale nevzdali. Ve 47. minutě poprvé překonal Ritticha Houdek a po dvou trefách Laše pak snížili na 3:5. Hanáci zkusili power play, ale sotva Konrád dojel na střídačku, zamířil do prázdné branky Jarůšek a pohřbil chvilkové naděje Olomouce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Mladá Boleslav

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:6 (0:1, 0:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 47. Houdek (A. Zeman), 52. Laš (Buc, Houdek), 58. Laš (Buc, A. Zeman) - 1. Jarůšek (D. Výborný), 35. Žejdl, 39. Žejdl (M. Látal, Pacovský), 42. Hyka (Holub), 45. L. Pabiška (Hyka, D. Výborný), 59. Jarůšek (D. Výborný). Rozhodčí: Čech, Hradil - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 4802.

Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Houdek, Ondrušek - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Pekr. Trenéři: Venera a Tomajko.

Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Robar, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, M. Látal - Lenc, Žejdl, Hyka - Klimenta, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Hosté vyhráli zaslouženě. Zápas ovlivnil rychlý první gól, který soupeře nastartoval a nás to srazilo. Dlouho jsme se nemohli prosadit, byť jsme měli šance. Herman jel sám a nedal. Byla to lekce v koncovce. Skóre vypadalo hrozivě, ale aspoň jsme to trochu zdramatizovali. Zápas je pro nás velmi poučný, musíme se vrátit na zem, někteří hráči to hodně potřebují. Už si myslí, že to půjde bez námahy. Tento tým musí odmakat vždy celých šedesát minut, jinak na body nemá šanci. Máme nyní dost času si to rozebrat, jsme také rádi, že je reprezentační pauza. Vypadl nám před zápasem Skrbek, v první třetině se zranil i Knotek, snad se dáme dohromady i zdravotně."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jeli jsme sem obezřetní, protože Olomouc hraje dobře, neinkasuje a boduje. Chtěli jsme hrát na brejky. Vedení neodpovídalo tomu, co se na ledě dělo. My jsme si ho nevážili a soupeř se dostal do hry, naštěstí jsme dali šestý gól, ale závěr byl z naší strany zbytečně podceněný. Pořád jsme měli obavy o výsledek, proto jsme si vzali i oddechový čas a nic jsme nechtěli podcenit. Jsme rádi, že bude reprezentační pauza."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články