Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Olomouc vyhrála doma poprvé od září, Hanáci porazili Třinec 3:1

Olomouc doma vyhrála po osmi porážkách poprvé od 27. září, Hanáci si vyšlápli na Třinec a zvítězili 3:1. Oceláři, kteří v utkání vedli 1:0, si připsali třetí nezdar v řadě. Premiérovými dvěma góly v sezoně se na výhře Hanáků podílel útočník Jan Knotek.

Utkání Olomouc - Třinec
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Byl to starý dobrý výkon, který dokážeme. Samozřejmě tam ještě byly nedostatky, ale výhra proti Třinci je super. Je to mnohem lepší pocit jít sem (mezi novináře) a i nálada je mnohem lepší," radoval se po zápase Knotek.

V první příležitosti se sám za obranou hostů zjevil Tomeček, ale byl na ledě už delší dobu a zakončil tak pouze střelou příklepem do brankáře Kváči. Přečíslení dvou proti jednomu pak o malou chvíli později nevyužil Nahodil.

Na druhé straně sice nejdříve netrefil odkrytou branku Chmielewski, ale Třinec se i tak radoval z úvodního gólu díky povedené teči Hrehorčáka. Domácí mohli srovnat v přesilovce pět na tři, Kváču ale nepřekonali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

Olomouc se první branky dočkala po pěti minutách druhé třetiny, kdy Klimkovo nahození na branku dorazil do sítě Nahodil.

Obrat ve skóre se Hanákům podařil díky kurióznímu momentu. Puk se po buly v třinecké obranné třetině dostal na hůl Doudery, který ho ve snaze vyhodit o mantinel poslal do vlastní sítě. Branka byla připsána Knotkovi.

"Hokejový bůh už se asi nemohl dívat na tu moji velkou nulu, tak to zařídil takhle. Že by mě to ale nějak těšilo, to ne. Doudera si to zametl do prázdné branky. Já jsem se toho ani nedotkl," řekl Knotek, jenž byl před gólovou situací na buly.

"Je to samozřejmě vtipné, protože se to nestává tak často. Už jsem to ale párkrát viděl," dodal Knotek. Vzápětí mohl vyrovnat Gernát, ale proti jeho zakončení se dobře přesunul brankář Lukáš.

Stejně jako olomoucký gólman chytal dobře i Kváča, na další trefu si tak diváci museli počkat až do samotného závěru.

Při power-play hostů se k velké radosti většiny z nich prosadil domácí Knotek a pojistil tak tříbodový zisk Olomouce.

"Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát hlavně za bojovnost. Po domácích porážkách jde sebevědomí u hráčů dolů a říkali jsme si, že to můžeme obrátit právě bojovností. Díky tomu se štěstíčko přiklonilo na naši stranu," oddechl si kouč domácích Jan Tomajko.

HC Olomouc - Oceláři Třinec 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Nahodil (Klimek), 28. J. Knotek, 59. J. Knotek (Klimek) - 8. Hrehorčák (Kundrátek, Gernát). Rozhodčí: Lacina, Kika - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3737.

Olomouc: Lukáš - Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík - Olesz, Kolouch, Irgl - Klimek, Nahodil, P. Musil - Burian, J. Knotek, Tomeček - Káňa, Strapáč, Skladaný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Třinec: Kváča - Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček, Galvinš, D. Musil - M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski - Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Dravecký, Stuchlík, Hrňa - Adamský, Hladonik, Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články