Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Olomouc v závěrečném dramatu vydřela výhru nad Plzní a odvrátila mečbol

Olomouc - Od první třetiny držela Olomouc hubený náskok 1:0 a zdálo se, že vedení udrží až do konce zápasu. Jenže necelých šet minut před závěrečným hvizdem srovnal z přesilovky Lev. O pouhých 49 vteřin později ale o prvním vítězství Mory ve čtvrtfinále s Plzní rozhodl Pekr a Olomouc tak snížila stav série na 1:3. Hanáci napravili páteční ostudný debakl 1:8 a stále drží naději na semifinále.

Radost olomouckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Oproti pátečnímu utkání oba týmy sáhly k jedné změně. Útočníka Hanáků Kucharczyka ve čtvrté řadě nahradil Zeman a v plzeňském celku místo zraněného Bližňáka nastoupil Přikryl.

Indiáni vsadili na pozornou defenzivu, z níž vyráželi po chybách soupeře do rychlých protiútoků. Olomouc měla převahu, ale dostávala se jen s obtížemi k slibnějšímu zakončení, střely z větší vzdálenosti brankáře Machovského příliš neohrozily. Až v 15. minutě se dostal k nastřelenému puku do útočného pásma Buc a našel volného Holce, který střelou do horního rohu otevřel skóre.

I ve druhé třetině byli domácí hokejisté aktivnější, často ale na úkor střelby sázeli na opatrnost a příliš kombinovali. Pouze první útočná řada Buc, Herman, Holec se tlačila více do brankového prostoru, jenže zakončení chyběla přesnost. Indiáni se dostali k soustavnějšímu tlaku pouze při přesilových hrách. Většinou ale kombinovali jen v rozích kluziště a brankáře Konráda neohrozili.

V závěrečné třetině Olomouc nepolevila v ofenzivě. Z rychlých brejků se dvakrát před Machovským ocitl Buc, ale trefil jen brankáře. Plzeň využila k vyrovnání pět minut před koncem třetí třetiny přesilovku. Konrád dlouho odolával střelám, ale nestačil na dorážku Lva.

Z vyrovnání se hosté těšili pouhých 49 sekund, než Olomouci vrátil vedení Pekr. V závěru ještě neproměnil sólo Skladaný, jehož pokus o blafák Machovský chytil. Plzeň zkusila hru bez brankáře, vyrovnat se jí ale nepodařilo. 

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Holec (Buc, Herman), 56. Pekr (Eberle, Vyrůbalík) - 55. Lev (T. Svoboda, Kratěna). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Jeřábek (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Holec - Pekr, Řípa, Eberle - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Rác, Zeman, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Jsme rádi, že se nám podařilo napravit páteční výsledek zápasu, který nám vůbec nevyšel. Dnes to vypadalo na přetahovanou až do konce. Naštěstí jsme po většinu zápasu vedli, to se hraje lépe. Za stavu 1:1 jsme nečekali, že dáme v dalším střídání branku, ale z výkonu našich hráčů vyzařovalo, že nechtějí za žádnou cenu sérii ukončit. Jsem rád, že se nám podařilo zvítězit."
Michal Straka (Plzeň): "Utkání bylo vyrovnané. Dostali jsme na konci první třetiny gól a po celý zápas jsme se snažili toto manko otočit. Nakonec se to povedlo ve třetí třetině z přesilovky. Ale hned v dalším střídání jsme zápas ztratili. Splněný cíl nemáme, to budeme moci říci, až pokud postoupíme do semifinále. Dnešní prohra nás mrzí. Mohli jsme sérii ukončit. Ztratili jsme remízu v závěru. I když je těžko říci, jak by dopadlo případné prodloužení. Musíme si nyní odpočinout a připravit se na zápas doma." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články