Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc špatný začátek nesrazil, po obratu v prodloužení vyrovnala sérii

Ve 12. minutě vedli hokejisté Plzně nad Olomoucí 2:0 a po úvodním drtivém vítězství 8:1 směřovali k zisku druhého bodu. Olomouc se ale nevzdala, ve třetí třetině indiány přehrála a při hře bez brankáře vyrovnala. Ve třetí minutě prodloužení pak rozhodl o vítězství hostů svou druhou brankou večera Miroslav Holec. Série bude pokračovat v pátek a v sobotu v Olomouci.

"Chyběl nám instinkt zabijáka z prvního zápasu, abychom víc gólově odskočili. Ten jsme neměli a to rozhodlo," litoval útočník Plzně Jan Kovář.

"Upustili jsme od naší hry a Olomouc toho využila. Byla to naše chyba," doplnil jej obránce Peter Čerešňák.

Trenéři Hanáků Tomajko s Motákem poslali do branky Konráda místo Lukáše, jinak udělali v sestavě jen kosmetické změny.

Jejich svěřenci si sice zásluhou Ostřížka vypracovali první šanci, do vedení šli ale opět domácí. Při Švrčkově trestu ještě Konrádovi dvakrát pomohla tyč, v 8. minutě už inkasoval.

Na konci kombinace elitní formace indiánů byl Pour. Ve 12. minutě Plzeň vedla již 2:0, když Vráblíkovu střelu pohotově vrátil za záda slovenského gólmana Pulpán.

"Viděl jsem prostor u tyčky, tak jsem to zkusil a vyšlo to, což bylo super," popsal svou premiérovou trefu v play-off Jakub Pour.

Olomouc se snažila duel zdramatizovat, pozorného Frodla v plzeňské brance se jim však dlouho překonat nedařilo.

Ve 29. minutě k tomu byl blízko Káňa, jehož střela skončila na tyči. Ke snížení hostům nepomohly ani přesilové hry, Západočeši potvrzovali, že byli ve hře v oslabení nejlepším týmem v základní části extraligy.

Ve 42. minutě mohl domácí po přečíslení uklidnit Kracík, Konráda ale nepřekonal a následně udeřili hosté.

Frodla prostřelil Holec, který předchozí utkání nehrál, a vrátil Olomouc do hry o vítězství. Hanáci pak ještě zvýšili aktivitu a vytvořili si střeleckou převahu.

Frodl ale chytal spolehlivě a držel svůj tým, než ho při power-play podruhé překonal Jergl a vynutil si prodloužení.

"Po Škůrkově střele jsem si říkal, že by se tam mohl puk odrazit a já tam musím být připravený na dorážku," uvedl Aleš Jergl.

Hrdinou zápasu se nakonec stal Holec a v 63. minutě rozhodl. "Už jsem jen jel k bráně a čekal, že (Vilém Burian) vystřelí a třeba se puk někam odrazí. A odrazilo se mi to přímo na hokejku, takže jsem to neměl tak těžké," řekl Holec.

Výhru ale nepřeceňuje. "Pocity jsou výborné, ale pořád je to jen jeden zápas. V pondělí jsme dostali osm gólů a taky se to počítá jako jeden," podotkl.

HC Plzeň - HC Olomouc 2:3 v prodloužení (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Pour (Jan Kovář, Gulaš), 12. Pulpán (Vráblík) - 44. Holec (Škůrek, Kolouch), 59. Jergl (Škůrek), 63. Holec. Rozhodčí: Pešina, Bejček - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 7177. Stav série: 1:1.

Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, Kracík, V. Němec - Stach, V. Nedorost, D. Kindl - Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Kolouch, J. Káňa. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Musíme hrát 60 minut. Po 40 minutách jsme měli utkání dobře rozehrané, ale musíme se zlepšit a všichni hráči musí dělat černou práci. Ve třetí třetině to nebylo ono. Je to play-off, soupeř věděl, že musí se stavem něco udělat a my se musíme zlepšit. Hrát na puku. Do Olomouce odjedeme za stavu 1:1 a uděláme maximum, abychom to domácím znepříjemnili a odjížděli z Olomouce za stavu 3:1. Série může být dlouhá."

Zdeněk Moták (Olomouc): "První třetina byla z naší strany jen pokračování pondělního zápasu, kdy byli domácí lepší. Ve druhé se naše hra zlepšila a hra se vyrovnala. Ve třetí třetině jsme přitlačili, byli jsme lepší a rozhodující branka byla logickým vyústěním naší snahy. Před power play jsme hráčům jen lehce připomněli, kde má kdo stát. Je to ale samozřejmě improvizace. Nemá to koleje, nejezdíme vlakem. Najednou to vyšlo, což je pro nás skvělá zpráva. Teď to ale třeba pětkrát nemusí vyjít."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články