Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Olomouc si vyšlápla na Spartu a uspěla po šesti porážkách

Olomouc po šesti porážkách zabrala a v dohrávce 7. kola porazila Spartu 4:1. Dvěma góly se na úspěchu Kohoutů podílel Lukáš Kucsera. Pražané, v jejichž dresu se poprvé představil Vladimír Sobotka, nenavázali na osm duelů v řadě, ve kterých bodovali.

Utkání Olomouc - Sparta
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Je to velká radost, když porazíte takový tým. V poslední době jsme nezískali moc bodů, takže jsme za to rádi. Čtyři body z posledních dvou těžkých zápasů jsou perfektní. I když jsme se s nimi nemohli první třetinu měřit bruslařsky, od druhé třetiny se vyrovnalo bruslení i v soubojích. Vyhráli jsme jich více a předvedli jsme celkem dobrý výkon. Byli jsme také efektivní a konečně jsme dali trochu více gólů," řekl Kucsera po zápase.

I přes úvodní převahu Sparty se ve třetí minutě do vedení dostala Olomouc. Olesz neuspěchal přihrávku a v ideální moment vybídl ke skórování Valského, který si tak připsal svoji první branku v druhém zápase po příchodu z Brna.

Vedení ale Olomouci nevydrželo dlouho, po necelé půl minutě hry vyrovnal po hezké individuální akci Vitouch. I nadále měla více ze hry Sparta a domácí Konrád zasahoval častěji než Neužil.

V přesilových hrách domácí brankář vychytal z bezprostřední blízkosti Rouska a Sukeľa, sparťanský kapitán Řepík z levé strany střílel těsně nad.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Sparta

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a mírně navrch měla Olomouc. Po Konrádově zákroku proti Pechovi na druhé straně dvakrát nebezpečně zakončoval Valský.

Brankou mohly skončit také dvě tečovaná nahození olomouckých obránců od modré čáry, ale Neužil vždy zasáhl.

Sparta více ohrozila Konráda až v přesilové hře v posledních minutách druhé části, ale slovenský brankář zasáhl proti střele Řepíka a Kudrna z mezikruží zamířil mimo.

Hosté si vzápětí po přesilové hře nepohlídali návrat Kucsery na led, Kusko mu v přečíslení dvou proti jednomu nabil na střelu z první a Neužil se už nestačil proti jeho pokusu přesunout.

"Šel jsem z trestné lavice a dostali jsme se do situace dvou proti jednomu. Kusko si to dal na bekhend a dával to před branku. Já jsem se snažil předskočit beka, což se povedlo. Pak už jsem do toho jen plácnul a vylétlo to nahoru, super gól," radoval se Kucsera.

Olomouci se povedl také vstup do třetí třetiny a zvýšila na jejím začátku na 3:1. V prvním samostatném úniku Tomeček ještě branku netrefil, ve druhém už byl Nahodil úspěšnější a překonal Neužila.

Sparta se v následujících minutách dostala do tlaku a tlačila se do brankoviště, Konrád však těmto nájezdům s pomocí obránců odolával.

Čtvrtý gól Olomouce mohl přidat Knotek, po Neužilově špatné rozehrávce ale zamířil jen do boční sítě. Konrád musel být naopak pozorný při dorážkách Buchteleho a Tomáška.

Olomoučtí hráči při power-play Sparty několikrát netrefili přes celé hřiště odkrytou branku. Přidat čtvrtou branku se podařilo až Kucserovi sedm vteřin před koncem během přesilové hry, kdy prostřelil Neužila střelou z voleje.

"Domácí nám dali lekci z bojovnosti. Bylo vidět, že za tím jdou více. Všechno nám vylehali, my jsme o tom věděli, ale neporadili jsme si s tím. To byl dnes největší rozdíl," řekl trenér Sparty Miloslav Hořava.

V neděli budou mít Pražané šanci na odvetu, oba týmy se opět utkají v Praze. "Jakmile se soupeři vyrovnáme v bojovnosti, tak budeme mít šanci," dodal.

HC Olomouc - Sparta Praha 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Valský (Olesz), 40. Kuscera (Kusko, Švrček), 42. Nahodil (Dujsík), 60. Kucsera (J. Knotek) - 3. Vitouch (Forman). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:5, navíc Švrček (Olomouc) 10 minut. Využití: 1:0.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, Káňa - Valský, Kusko, Olesz - Mácha, Kolouch, Bambula. Trenéři: Moták a Tomajko.

Sparta: Neužil - M. Jandus, Němeček, Košťálek, Mikliš, Poizl, T. Dvořák - Řepík, Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, Sobotka - Kudrna, Pech, Buchtele - Forman, Vitouch, Říčka. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články