Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Olomouc s přehledem přehrála Mladou Boleslav

Olomouc Hokejisté Olomouce porazili ve 36. kole extraligy Mladou Boleslav 7:4. Hanáci opanovali souboj nováčků poprvé v sezoně, dva góly vítězů dal útočník Roman Rác, třemi body se v domácím dresu blýskli Rostislav Marosz (1+2) a Peter Zuzin (0+3).

Olomouc - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Ještě před utkáním uctily oba týmy i celá aréna minutou ticha památku ve čtvrtek zemřelého bývalého hokejového brankáře, trenéra a funkcionáře Olomouce Jaromíra Přecechtěla. Už při druhém střídání měli Kohouti dobrou příležitost. Akci druhé formace zakončoval po Mataiově přihrávce nepřesně Patera. V sedmé minutě mohli jít do vedení hosté puk se odrazil k Mikulíkovi a ten ranou bez přípravy trefil horní tyč. Boleslav po úvodním tlaku Mory převzala iniciativu a zaměstnávala Trvaje.

V 15. minutě chyběl kousek štěstí i domácím horní tyčku trefil Cibák. V závěru hráli hosté přesilovku, ale ujeli jim Zuzin s Bucem a druhý jmenovaný trefil mezi Růžičkovy betony. Hned po startu druhé třetiny skórovali Hanáci podruhé. Puk potáhl Cibák, našel Ráce a ten z úhlu prostřelil už po 23 vteřinách Martina Růžičku. O minutu později už to bylo 3:0. Tlak třetí pětky v přesilové hře při vyloučení Broše zakončil dorážkou Herman. Hosté si vzali oddechový čas a vystřídali brankáře.

Do branky šel Jan Růžička. V další početní převaze Hanáků pak navýšil vedení přesnou trefou Marosz. Pak hráli hosté přesilovku pět na tři a Stříteský snížil na 1:4. V pokračující klasické početní výhodě opět pálil obránce, tentokrát Robar, a vyvedl domácí z klidu. Také ti sáhli k oddechovému času. V polovině utkání hrála dvojnásobnou přesilovku 49 vteřin i Olomouc. Kohouti ji na rozdíl od soupeře nevyužili.

Další početní převahu už však Boleslav neustála. Od modré čáry zacílil neomylně Ondrušek. Čtyřbrankový náskok pak domácím vrátil Rác. Třetí část začala opatrněji. V oslabení ale Kohouti špatně střídali a darovali hostům dvojnásobnou početní převahu na dlouhých 85 sekund. Ti výhodu využili a Bárta snížil na 3:6. Klimenta se pak prosadil na začátku 53. minuty v přesilovce a znovu to bylo jen o dvě branky. Tlak hostí pak ovšem ukončil sedmým gólem Hanáků Patera.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Mladá Boleslav

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 7:4 (1:0, 5:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Buc (Zuzin), 21. Rác (Cibák, Marosz), 22. Herman (Zuzin, Ondrušek), 23. Marosz (Vyrůbalík, Majeský), 32. Ondrušek (Škůrek, Zuzin), 35. Rác (Marosz, Cibák), 57. Patera (T. Rachůnek, Vyrůbalík) - 25. Stříteský, 25. Robar (Ovčačík, Broš), 47. Bárta (Stříteský, Trončinský), 53. Klimenta (Robar, Broš). Rozhodčí: Lacina, Souček - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:8. Využití: 3:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 621.

Olomouc: Trvaj - Majeský (41. Rašner), Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Škůrek, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Matai - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Mladá Boleslav: Martin Růžička (22. J. Růžička) - Trončinský, Ovčačík, Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Robar, R. Čermák - L. Pabiška, D. Výborný, Mikulík - Klimenta, Broš, Pacovský - Lenc, Bárta, M. Látal - Rys, Musil, Kotala - od 52. navíc Volf. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Jiří Dopita (Olomouc): "Jsme moc spokojení s výsledkem, ale kaňkou jsou ztráty čtyřgólových vedení 4:0 a 6:2; jednou zbytečné fauly a podruhé špatné střídání a soupeř hrál pět na tři. Je to asi lehkovážnost, toho se musíme vyvarovat. Trochu si tím nesmyslně komplikujeme utkání, extraligový tým už by si to měl umět pohlídat. Dnes jsme byli důraznější a šli jsme bodům více naproti než v duelech venku."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Nenastoupili jsme do zápasu dobře, soupeř byl aktivnější, měl lepší pohyb... Pak jsme to srovnali, ale dostali jsme gól do šatny v naší přesilovce. Začátek druhé třetiny byl pro nás negativní sen. Během dvou minut to bylo 0:4. Pak jsme se dostali do kontaktu, soupeř trošičku znervózněl, ale zase nám utekl. Ve třetí části jsme ještě jednou snížili, ale když jsme chtěli jít do tlaku, dostali jsme sedmou branku. Olomouc zaslouženě vyhrála, byla aktivnější a důraznější."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články