Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc porazila Kometu až v nájezdech a čeká ji jen play out

Olomouc - Přestože během dramatického večera hokejisté Olomouce v jednu chvíli s ohledem na výsledky Plzně a Zlína postupovali do předkola, nakonec na vyřazovací boje nedosáhli. V závěrečném kole sice zdolali Brno 3:2 po nájezdech, přesto skončili dvanáctí. Kometa vyzve ve čtvrtfinále bitev o titul pražskou Spartu.

Utkání Olomouc - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Převládá v nás samozřejmě zklamání. Uměli jsme si spočítat jedna a jedna. Týmy, co potřebovaly, to si uhrály. Ale ani my jsme nakonec ty tři body nezískali. Postup do play-off jsme si neprohráli dneska, ale v listopadu a prosinci, kdy jsme padali tabulkou," řekl kapitán Olomouce Martin Vyrůbalík.

Už během prvního střídání mohly jít oba týmy do vedení. Olomouc začala střelou Škůrka a tečí Knotka. Kometa byla blíže gólu: Haščák dorážel v pádu do odkryté branky, gólman Konrád ale díky skoku zachránil lapačkou čisté konto.

Ve třetí minutě ujel obraně hostí Skladaný, dostal se před beka hostí a zakončil, Čiliak ale dokázal puk ramenem vytěsnit mimo tyče.

Po rychlém začátku tempo hry opadlo, hra byla často přerušovaná, až ve 14. minutě mohl skórovat po pasu Eberleho Sundher, ale Čiliak zázračně zachránil. O minutu později už byl brankář Brna krátký na dělovku Jaroměřského od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Kometa Brno

Druhou část začala tlakem Kometa a Kvapil trefil skrytou ranou z úhlu horní tyč Konrádovy branky. Olomouc rychle odpověděla, pokus Jaroměřského jen těsně minul prázdnou branku Sundher.

Ve 25. minutě ujel domácím Hruška, i Konrád předvedl parádní zákrok. A vyznamenal se i při akci Dočekala, který se prosadil přes olomouckého beka. Ve 33. minutě zvýšila Olomouc na 2:0. Akci dvou na jednoho zakončil Roman Vlach se štěstím odrazem od obránce Bartejse do branky.

V přesilovce Kohoutů střílel Vyrůbalík, brankář hostí vytěsnil puk s velkou námahou ramenem. Dvě a půl minuty před koncem druhé části Brno v přesilovce snížilo. Rána Ondřeje Němce se od tyčky odrazila do branky. V další přesilovce Olomouce ujel Vondráček a domácí tým zachránila tyč.

Třetí část hry začala pokračující přesilovkou Hanáků, ale bez využití. Olomouc hrála hlavně poctivě dozadu, ale Kometa byla stále nebezpečná. Ve 46. minutě dali Hanáci branku, jenže rozhodčí těsně před dorážkou Sundhera zapískal a gól neuznal.

O minutu později hosté z brejku přesnou trefou Dočekala vyrovnali. V 50. minutě tancoval puk po střele Rašnera po brankové čáře Komety, sudí konzultovali situaci s videorozhodčím, který branku neuznal. Olomouc zkusila v závěru hru bez brankáře, ale třetí branku už vsítit nedokázala.

V prodloužení gól nepadl, rozhodly tak až nájezdy. První proměnil Vlach, za hosty nedal Haščák. Ve druhé sérii neskórovali Sundher i Kvapil. O bodu navíc pro Olomouc definitivně rozhodl Eberle.

"Jakmile jsme se začali bát baráže, tak jsme znova najeli na nějakou vlnu. Ztráceli jsme před tím body hlavně doma. V závěru jsme se i přes zranění semkli. Jsme zachránění, ale převládá ze sezony spíše zklamání, protože nejsme v play-off," dodal Vyrůbalík.

HC Olomouc - Kometa Brno 3:2 po nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Jaroměřský (Burian, Sundher), 33. Roman Vlach (Herman), rozhodující nájezd Roman Vlach - 38. O. Němec (Brabenec, M. Kvapil), 47. Dočekal (Mallet, Nečas). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení 3:6. Využití 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Rašner, J. Galvas, Ondrušek - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Roman Vlach, Herman, Holec - T. Mikúš, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Brno: Čiliak - O. Němec, Bartejs, Kováčik, Gulaši, L. Zábranský ml., Malec, Šnajnar, Trška - Vondráček, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, J. Káňa II - Mallet, H. Zohorna, Dočekal - Horký, Nečas, Brabenec. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Řekli jsme si, že se nebudeme ohlížet na ostatní výsledky. Chtěli jsme uhrát tři body, to nás mohlo posunout do play-off. Proto jsme hráli i bez brankáře v závěru. Jsme rádi za výhru, kterou jsme se rozloučili se základní částí. Na play-off to nestačilo. Za stavu 2:1 nám neuznali dorážku a Kometa za chvíli vyrovnala. Ale nakonec ani to by nám nestačilo. Těší mě výkon dnes, ale i v poslední čtvrtině, v které jsme získali snad 25 bodů. Hráči bojovali až do konce. Není z toho play-off, ale ani baráž. Budeme se snažit dohrát solidně play out. Chtěli jsme play-off, ale nedá se to uhrát každou sezonu. Bilanci máme lepší s Plzní, Zlínem a nakonec i Kometou. V určitém období jsme ztratili spoustu bodů. Chybí nám stále hráč do desítky kanadském bodování v útoku."

Petr Haken (Brno): "Jeli jsme sem s vědomím, že Olomouc bude chtít vyhrát, že budeme pod tlakem, což se stalo. Ale nějak jsme odolali a ve druhé části jsme hru vyrovnali. Pomohlo nám i to, že jsme byli díky střídačce blíže útočného pásma. Ale i tak jsme bohužel inkasovali. Ve třetí části jsme byli pod tlakem, ale srovnali jsme a v závěru jsme obětavostí tlak ustáli. Marek Čiliak podal opět skvělý výkon a držel nás celý zápas."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články