Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Olomouc hraje s Brnem, Třinec míří do nedalekých Vítkovic

Praha - Druhé ocelářské derby sezony okoření program kompletního 18. kola hokejové extraligy, které je na programu v pátek. Osmé Vítkovice v něm přivítají desátý Třinec, oba celky dělí od sebe jen dva body. Další čistě moravský duel se odehraje v Olomouci, kam zavítá Kometa Brno. Před reprezentační přestávkou skvěle hrající Hradec Králové hostí pražskou Spartu. Od 17:00 sledujte zápas Olomouc - Brno živě na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Martin Hosták.

17:00 Olomouc - Brno (ČT sport)

Olomouc hostí Brno, s nímž v uplynulé sezoně oba domácí duely prohrála a celkově s Kometou dokonce nezískala ani bod. Změnu trendu však naznačil první zápas této sezony, ze kterého si Kohouti po výhře 3:2 na nájezdy přivezli zpod Špilberku dva body. Svěřenci Zdeňka Venery navíc středečním vítězstvím 5:3 na horkém plzeňském ledě zarazili pokles formy a zůstávají na dostřel špici tabulky.

Kometa už tři zápasy nebodovala. V tabulce je sedmá, od desátého Třince ji už dělí pouhé dva body. Na svěřence kouče Aloise Hadamczika čeká druhý ze tří zápasů po sobě na ledě soupeřů, kde se Brnu zatím příliš nedaří. "V reprezentační přestávce jsme zapracovali na odstranění našich nedostatků, kterými jsou chyby v defenzivě a špatná koncovka. Na týmu je patrné odhodlání ukončit špatnou výsledkovou sérii. Olomouc bude nepříjemným protivníkem, má dobře organizovanou hru a výborného brankáře Konráda," poznamenal Hadamczik.

17:00 Vítkovice - Třinec

Vítkovice a Třinec ve středeční generálce na derby nevstřelily ani gól a vstup po reprezentační pauze nedopadl podle jejich představ. Ostravané si navíc s porážkou 0:4 z Chomutova dovezli další zdravotní problémy. "Jsme sice v komplikované situaci, ale i s tím se musíme umět porvat. Prostě se budeme snažit především ustát ofenzivní sílu Třince, což znamená být opravdu úspěšní v obranné hře. Pokud se toto podaří, je jen otázkou úspěšnosti koncovky, zda se proti silnému soupeři dokážeme střelecky prosadit," řekl jeden z vítkovických trenérů Jakub Petr.

Přestože Vítkovice figurují v aktuálním pořadí soutěže o dvě místa výše než Slezané, mírným favoritem je spíše ambiciózní Třinec, který se od startu sezony skrývá v průměru a po domácí prohře s Pardubicemi 0:1 v Ostravě urgentně potřebuje naplno zabrat. "Budeme chtít bodovat. Derby nikdy nemá favorita, je to vždycky velká bitva," pronesl třinecký asistent Václav Varaďa. 

17:30 Litvínov - Plzeň

Litvínov po výprasku 0:6 na ledě švédské Frölundy, jímž ukončil - stejně jako Sparta a Liberec - účast v Lize mistrů, přivítá Plzeň. A po čtyřech porážkách v řadě potřebuje zabrat, neboť z dvanácté příčky ztrácí už šest bodů na desítku a naopak má jen tři k dobru na poslední Zlín, jenž navíc odehrál o dva zápasy méně.

Plzeň už po reprezentační pauze hrála a podlehla doma Olomouci 3:5, čímž skončila její série tří výher. "Špatně jsme bruslili, dělali jsme pohyby navíc a pak nám chyběl ten krok k jejich hráči. Štve nás to. Každý zápas, který prohrajeme, nás štve," prohlásil útočník Ján Sýkora.

17:30 Zlín - Chomutov

Zlín hostí Chomutov, který po přestávce odstartoval výhrou 4:0 s Vítkovicemi. Berani doma za osm zápasů nastřádali pouhé tři body a stále před svými fanoušky nedosáhli na výhru v základní hrací době. V posledních dvou zápasech navíc nedokázali skórovat ze hry a na gól čekají už přes 169 minut.

"Musíme hrát jednoduše a přímočaře do branky. Vítězství v Boleslavi psychicky týmu pomohlo. I když se Chomutovu venku nedaří, tak se musíme připravit hlavně na výborné útočníky Červenku s Vondrkou," řekl trenér Rostislav Vlach.

18:00 Hradec Králové - Sparta

Hradec Králové v pěti posledních utkáních nepřepustil soupeřům ani jediný bod. A jen dva mu scházejí na vedoucí Bílé Tygry. "Zápasy se Spartou jsou vždy o něco prestižnější a výjimečnější. Dlouho se nehrálo, na zápas se o to více těšíme. Dobře jsme potrénovali, dobili baterky a doplnili síly. Hru Sparty známe, bude to tedy hlavně o nás a našem výkonu," je si vědom asistent trenéra Tomáš Martinec.

Sparta sice bodovala už devětkrát v řadě, ale zároveň tři z posledních čtyř utkání prohrála. "Sbíráme body, což je samozřejmě důležité, ale potřebovali bychom už také při vyrovnaných utkáních zase začít získávat ty druhé. V Hradci nás čeká nesmírně těžký souboj před bouřlivou kulisou. Domácí budou určitě obrovsky motivováni. My chceme odvést maximální výkon plný soustředění a nasazení, vyvarovat se chyb a zbytečných faulů. Když se to povede, můžeme myslet na vítězství," věří asistent Zdeněk Moták.

18:00 Liberec - Mladá Boleslav

Vedoucí Liberec má dosud na kontě jen čtyři porážky, nejméně z celého extraligového pelotonu. A zatím neprohrál dvakrát po sobě. Nyní dorazí pod Ještěd soupeř z nedaleké Mladé Boleslavi. "Musíme hlavně zůstat pokorní. Teprve pak můžeme doufat, že nám současné výkony vydrží co nejdéle. Přece jen je za námi pouze čtvrtina sezony a ještě nás čeká dlouhá cesta," zdůraznil útočník Petr Jelínek.

Mladoboleslavští patří k těm mužstvům, jež už dokázala na Liberec vyzrát. A v součtu s minulou sezonou prohráli s Bílými Tygry z pěti duelů pouze jedinkrát v základní hrací době. 

18:00 Karlovy Vary - Pardubice

Předposlední Karlovy Vary budou odrážet nápor Beranů, kteří na ně mají pouze jednobodové manko, proti Pardubicím. Ty si ve třech z posledních čtyř zápasů připsaly plný bodový zisk. "Chceme navázat na předchozí dvě utkání, která se nám herně povedla. Kluci předváděli, co po nich chceme. A sami poznali, že to je cesta k bodům," řekl karlovarský kouč Peter Oremus.

"Výhra v Třinci je pro nás obrovsky důležitá, jsme rádi, že jsme toto utkání po přestávce zvládli a získali důležité body. Jedeme do Karlových Varů bodovat. Bude to možná těžší než v Třinci, Energie hraje o hodně, potřebují vyhrát," uvedl pardubický asistent Marek Zadina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články