Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc doma zničila neškodné Vítkovice 9:1

Olomouc – Největším debaklem této sezony a historickým výsledkem skončilo severomoravské derby. Olomouc zdeptala Vítkovice 9:1, když druhou třetinu vyhrála poměrem 5:0. Nováček z Hané prodloužil sérii tří domácích zápasů, ve kterých nasbíral všech deset dosavadních bodů. Útočník vítězů Erik Hrňa si připsal pět kanadských bodů za dva góly a tři finální přihrávky. Dalších pět hráčů Kohoutů si připsalo po třech bodech.

Brankář Vítkovic Filip Šindelář
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Domácí trenéři Petr Fiala s Jiřím Dopitou měli v sestavě uzdraveného Skrbka, do sestavy se vrátil i Zuzin. Hosté přivítali zpět marody brankáře Dolejše s útočníkem Oleszem. Kohouti začali velmi aktivně. V prvním střídání pálil těsně nad Dlouhý a v třetím už se po akci Cibáka prosadil nejproduktivnější hráč Mory Rác. Hosté našli rychle odpověď. Olezsovu teč ještě Vošvrda chytil, ale na Vandasův pokus už neměl. V 15. minutě šli Hanáci opět do vedení, Mataiovu parádní přihrávku poslal do prázdné branky Hrňa. Při vyloučení Romana už na 3:1 zvyšoval po teči Vyrůbalíkovy rány Laš.

Ve druhé části měli první šanci domácí, Skrbek po přiťuknutí Diviše těsně minul Dolejšovu branku. Ve 28. minutě už Hanáci vedli o tři branky: Skrbek našel Ráce, slovenský expres ujel hostujícím bekům a překonal Dolejše. A góly do vítkovické branky padaly dál. Skrbek opět asistoval a Buc zvýšil na 5:1.

Hosté vystřídali Dolejše Šindelářem a vzali si oddechový čas. Ve 35. minutě padla šestá olomoucká trefa – Cibákovu ránu dorazil za Šindeláře Matai. Vítkovce byly zralé na ručník. Skrbek zvyšoval ranou od modré čáry na 7:1, osmý zásah pak přidal opět Hrňa a Vítkovičtí se museli hodně těšit do kabiny.

Třetí část začala Olomouc přesilovkou, kterou hned zkraje využil Cibák. Pak Vítkovice přece jen trochu zlepšily hru a měly i šance, jenže Roman těsně minul Vošvrdovu branku. I Olomouc měla možnosti k desáté brance, ale Rác s Jerglem nemířili ve svých šancích přesně.

HC Olomouc - HC Vítkovice Steel 9:1 (3:1, 5:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Rác (Cibák, Marosz), 15. Hrňa (Matai, Laš), 19. Laš (Hrňa, Vyrůbalík), 28. Rác (Skrbek, Hrňa), 30. Buc (Skrbek), 35. Matai (Hrňa, Cibák), 37. Skrbek (Buc), 40. Hrňa (Matai, Laš), 44. Cibák (Rác) - 5. Vandas (Šenkeřík, Stehlík). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Rašner, Majeský - Škůrek - Diviš, Patera, R. Dlouhý - Rác, Marosz, Cibák - Hrňa, Matai, Laš - Jergl, Buc, Zuzin. Trenéři: Fiala a Dopita.

Vítkovice: Dolejš (30. Šindelář) - Šenkeřík, Stehlík, Čerešňák, Klok, Zíb, Kovář, Pastor - Olesz, Burger, Húževka - Vandas, E. Němec, J. Káňa I - Huna, Roman, Svačina - Kucsera, Kolouch, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Jiří Dopita (Olomouc): "Hodnotí se mi dobře. Hráli jsme od začátku dobře, bruslili jsme, sice soupeř vyrovnal smolným gólem, ale hráli jsme dál. Od stavu 4:1 se k nám odrážely puky, padly tam i pěkné branky. Musíme však pokračovat v poctivých výkonech. Každý zápas začíná od nuly. Venku hrajeme slušně, ale nebodujeme, proto chceme přenést tyto výkony i ven. Doma tomu jdeme naproti, diváci nás ženou. A byli odměněni tímto výsledkem. Hrajeme kolektivně a je jedno, kdo se na výsledku podílí. A je jedno, jestli rozhodne jedna, nebo více pětek."

Peter Oremus (Vítkovice): "Musíme se k porážce postavit čestně. Domácím vyšel zápas výborně. Hra jeden na jednoho byla z naší strany zlá, stejně tak hra před brankou. Věřím, že takový zápas nezopakujeme. Byl tu špatný přístup ke hře, nevidím v tom žádný vliv předchozích zápasů. Hokej se hraje na ledě, ne v kabině. Na ledě musí být odevzdaný nějaký výkon. Každý má na takový zápas právo, ale věřím, že pro nás byl takový zápas poslední a v Pardubicích odvedeme lepší výkon. K pokutám sahat nebudeme, musíme z tohoto špatného momentu rychle pryč."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy