Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Olesz se po dvou měsících vrátil do Vítkovic, kam míří i Kafka

Ostrava - Útočník Rostislav Olesz se po ukončení angažmá v Langnau z rodinných důvodů vrací do Vítkovic, odkud v listopadu do Švýcarska odešel. S týmem už dnes trénoval a následně podepsal dokumenty, kterými oficiálně potvrdil návrat do ostravského celku.

Rostislav Olesz
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Vracím se z rodinných důvodů a taky chci pomoct klukům do play-off. Své angažmá v Langnau beru jako další velkou zkušenost a jsem rád, že jsem se tam rozešel v dobrém. Teď už se plně soustředím na návrat do Vítkovic," řekl Olesz, který loni v létě uzavřel s Vítkovicemi tříletou smlouvu.

Rostislav Olesz: "Dva roky jsem pracoval na tom, abych se vrátil do zahraničí. Po dvou letech se to povedlo. Nastala situace, jaká nastala - takový je život. Jsou i horší věci. Tak to prostě je. Já mám teď štěstí v tom, že se můžu vrátit, a když se zadaří, tak dělat to, co mě baví, před více lidmi, kteří mě znají a mají rádi."

Na uvolnění ze Švýcarska se Olesz rychle domluvil a okamžitě jej oslovilo vítkovické vedení, které v současné krizi nutně hledá posily. O to se snaží i po Oleszově návratu a podle oficiálních stránek by se o případných nově příchozích hráčích mohlo rozhodnout během nadcházejícího víkendu.

Je nám líto, video expirovalo.
Olesz chce vrátit Vítkovice do bojů o play-off

Olesz i po dvou měsících strávených ve Švýcarsku zůstal nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem Vítkovic v tomto ročníku extraligy.

V 15 zápasech nasbíral 16 bodů za 12 gólů a čtyři přihrávky. Z týmu, který prohrál devět z posledních deseti zápasů a propadl se na 11. místo, se na něj pouze dotáhl s 16 body z 27 utkání Stanislav Balán.
 
Za Langnau bronzový medailista z olympijských her 2006 sehrál 15 zápasů a připsal si osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. Do Švýcarska zamířil po reprezentační pauze vyhrazené pro turnaj Karjala, na kterém se po šesti letech vrátil do české reprezentace.
 
Ve Švýcarsku Olesz působil už v ročníku 2013/14, který po odchodu z NHL dohrál v Bernu. Potom zamířil do Vítkovic. Bývalý hráč pražské Sparty má na kontě v NHL za Floridu, Chicago a New Jersey celkem 365 zápasů a 134 bodů za 57 gólů a 77 asistencí.

Hokejisty Vítkovic posílí také útočník Petr Kafka, kterého ostravský klub získal z Olomouce výměnou za slovenského forvarda Petera Húževku. Oba hokejisté dohrají v nových klubech sezonu. "Od Petra si slibujeme příchod produktivního útočníka. V minulé sezoně se mu na Slovensku co do produktivity dost dařilo a my věříme, že na to dokáže u nás navázat," řekl vítkovický generální manažer Petr Husička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články