Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Olesz musel při návratu skousnout porážku. Zápas jsme si prohráli špatným nástupem, přiznal

Po deseti týdnech se vítkovický hokejista Rostislav Olesz vrátil na extraligový led, ale ani s pomocí třiatřicetiletého harcovníka se ostravský tým z výsledkově slabšího období nezvedl. Vítkovice doma prohrály s Litvínovem 0:3 a zaznamenaly už pátou porážku v řadě.

Rostislav Olesz
zdroj: ČT4 autor: Vít Šimánek

Zkušený útočník a kapitán mužstva vypadl z vítkovické sestavy už koncem září v utkání pátého kola v Olomouci kvůli zranění ramena.

Po dvou a půl měsících ohlásil návrat, který však pro jeho tým dopadl neslavně. Vítkovice prohrály hlavně vinou špatné první třetiny.

"Musíme si říct, že nástup do zápasu musí být úplně jiný. To je to, kde se to prohrálo. Ve druhé třetině může být cokoliv, i když ji vlastně taky vyhrál Litvínov, ale rozhodla první třetina a nástup do zápasu," řekl Olesz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Litvínov

Na svůj návrat do hry netlačil. "Vše se dělo po konzultaci s doktorem, po trénincích, co jsem absolvoval s klukama. Nebylo to nic uspěchaného. Nemohl bych jít do zápasu, kdybych se chtěl vyhýbat osobním soubojům a nebyl týmu na sto procent platný," uvedl Olesz.

Vítkovice proti Litvínovu v sezoně za 120 minut vzájemných zápasů ještě neskórovaly a Severočechům v posledních třech utkáních vstřelily jediný gól. Podle Olesze to je spíše ale shoda náhod.

"Takhle dramaticky bych to nebral. Musíme si říct, že po zápase v Liberci nás čekal doma před pauzou Litvínov. A nástup do zápasu, ať už by přijel kdokoliv, musí být úplně jiný. Vyhodnocování různých situací, jak dostat puk do jiných prostor, než jsme ho dostávali my. Tím je dostat pod tlak. To rozhodlo. Prvních pět minut určitě, pak už se to nabalovalo a navazovalo na sebe," mínil Olesz.

Vítkovice se z výsledkové mizérie, kdy prohráli šest z posledních sedmi zápasů a z vrcholu se propadli do středu tabulky, pokusí dostat v reprezentační přestávce. "Je to o tvrdé práci. V repre pauze potrénujeme a pak za to musíme znovu vzít," řekl Olesz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články