Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Olesz hvězdou utkání při výhře Floridy nad Nashvillem

New York – Útočník Floridy Panthers Rostislav Olesz byl za výkon ve čtvrtečním utkání NHL proti Nashvillu, kde si připsal gól a asistenci, oceněn jako první hvězda zápasu. Pětadvacetiletý útočník pomohl týmu v závěru utkání obrátit nepříznivý stav 1:2, když dorážkou střely Bryana McCabea vyrovnal skóre a poté přihrál na vítězný gól Davidu Boothovi. Úvodní gól Panthers, za něž chytal náhradník Tomáše Vokouna Scott Clemmensen, vstřelil Radek Dvořák.

Aleš Hemský má za sebou nejlepší zápas sezony. Účastník letošního Utkání hvězd si na ledě hokejistů San Jose připsal čtyři finální přihrávky a výrazně se přičinil o výhru Edmontonu 5:2. Z asistencí pardubického rodáka, který se stal první hvězdou zápasu, dvakrát těžil Taylor Hall. Hemský odehrál v sezoně 29. zápas, po němž má v kanadském bodování bilanci 9 + 19. "Dnes to byla zábava. Vítězství jsme si zasloužili hlavně díky tomu, že jsme hráli především velmi dobře jako tým," uvedl Hall, jednička posledního draftu.

I další český útočník Milan Michálek zaznamenal gól a přihrávku, čímž přispěl k výhře Ottawy 6:4 na ledě New Yorku Islanders. Senators rozhodli o prolomení série šesti porážek v prostřední části, ve které čtyřmi góly odskočili soupeři z 2:1 na 6:2.

Třetí branku týmu vstřelil Michálek v oslabení, když zakončil přečíslení dva na jednoho. Následně si připsal asistenci u trefy Chrise Kellyho, který se šikovně prosmýkl mezi dvěma hráči a střelou z mezikruží zvýšil náskok Ottawy. Gólovou potencí pomohli hokejisté Senators brankáři Robinu Lehnerovi k prvnímu vítězství v NHL.

Díky čtyřem brankám v poslední třetině zvítězili hokejisté Phoenixu v domácím prostředí nad Torontem 5:1. Jedním gólem přispěl k výhře Coyotes Radim Vrbata, který v přesilové hře po ideální přihrávce Raye Whitneyho zakončil do odkryté branky. Trefa českého útočníka byla jedinou v zápase po 40 minutách, další góly padaly až v závěrečné části. Domácí vstoupili do této pasáže nažhavení s touhou pomstít se soupeři hokejovým způsobem za zákrok Mika Browna, po němž obránce Ed Jovanovski odstoupil v závěru druhé třetiny ze hry.

"Jsem si jistý, že se na ten střet vedení soutěže ještě podívá. Soucítím s Jovem, protože to byl tvrdý úder. Myslím si, že tento okamžik ale mužstvo probudil a ve zbytku utkání pak předvedlo několik dobrých akcí," prohlásil trenér Phoenixu Dave Tippett, který ještě nemohl využít služeb Michala Rozsívala. Českého obránce stále sužuje natažený sval v oblasti žeber. Phoenix získal Rozsívala v pondělí výměnou za Wojtka Wolského, který byl jediným střelcem zápasu v Madison Square Garden, kde New York Rangers udolali Vancouver 1:0. "Celý týden byl pro mě jako vichřice, takže je pro mě tato chvíle něčím mimořádným. Po těch dvou zápasech v Rangers cítím, že zde funguje správná týmová chemie a neschází pracovní morálka," uvedl Wolski.

Hostující Canucks na ledě Rangers přišli o sérii 17 zápasů, v nichž dokázali bodovat. Naposledy vyšli naprázdno 5. prosince, kdy prohráli doma se St. Louis 2:3. I nadále si ale Vancouver udržel v čele soutěže tříbodový náskok, protože jeho nejbližší pronásledovatel Philadelphia prohrál 5:7 v Bostonu. Utkání, v němž se pětkrát měnilo vedení, rozhodl v předposlední minutě Steve Kampfer, jenž střelou z ostrého úhlu zlomil nerozhodný stav. Jednou asistencí se na vítězství Bruins podílel David Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články