Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olesz: Hokejově jsem vyspěl. Mám výkonnost a zdraví, proto jsem tady

Praha - Šest let čekal na další příležitost v reprezentačním dresu útočník Rostislav Olesz. Třicetiletý hokejista si ji vysloužil výtečnými výkony v dresu Vítkovic, jimž v 15 zápasech pomohl už 12 góly, a spolu s litvínovským Viktorem Hüblem vede pořadí střelců extraligy. "V nároďáku jsem dlouho nebyl, ať už kvůli výkonnosti, nebo zraněním. Teď se to naopak sešlo tak, že mám výkonnost a zdraví mi slouží, tak proto jsem tady," řekl Olesz.

Když se v sezoně 2013/14 vracel do Evropy po dlouhém působení v zámoří, o možnosti návratu do reprezentace prý nepřemýšlel. "Člověk musí především odvést nejlepší výkon pro svůj tým na ledě a potom už je to na reprezentačním trenérovi, jestli ho zařadí do týmu a systému, který chce hrát," podotkl bývalý hráč Floridy, Chicaga a New Jersey.

Od roku 2009 se posunul hlavně v hokejové rovině. "Přidal jsem nějaké góly a dá se říci, že jsem hokejově vyspěl. Předtím jsem byl takový rozlítaný, dnes už mám větší nadhled," věří Olesz.

Je nám líto, video expirovalo.
Z nominace vypadl Roth, nejmladším nováčkem je dvacetiletý Kubalík

V probíhající sezoně se dostal do velké střelecké pohody. "Najednou přišla, a to je ve sportu to krásné; člověk na něčem pracuje a pak to tam najednou začne padat. Plody tvrdé práce, nic není zadarmo," zdůraznil Olesz.

Těší ho především přínos pro ostravský celek, který jeho gólové trefy mají. "Jsem hrozně rád, že teď můžu takhle pomáhat týmu, a jsem určitě rád i za sebe. Věřím, že kluci ve Vítkovicích se ke mně přidají a já si na chvilku vydechnu," uvedl.

Naposledy dal hattrick Spartě, a to včetně rozhodující trefy v nájezdech. "Hlavní ale bylo, že jsme doma Spartu porazili. Za ty tři góly jsem rád za sebe, ale důležitý byl hlavně týmový výkon," uzavřel Olesz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články