Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Odvolací komise APK nerozhodla, případ je zpět u klubů a Šulce

Praha - Úterní schůzka Odvolací komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje rozhodnutí o odvolání Mladé Boleslavi a Plzně v případu bodových odpočtů v extralize nepřinesla. Podle předsedy komise Mojmíra Šatavy nedošlo k naplnění všech bodů odvolacího řádu potřebných k tomu, aby komise rozhodovala. Šatava uvedl, že se kluby měly nejdříve odvolat k řediteli extraligy Stanislavu Šulcovi. Až poté, co by Šulc jejich námitky zamítl, by mohla kauzu řešit odvolací komise. Případ se nyní vrací k oběma potrestaným klubům a Šulcovi.

"Naše komise si je vědoma velikosti celé té kauzy a chceme, abychom z toho i my jako komise vyšli s čistým štítem. K tomu je třeba, aby byly procesně naplněny všechny odstavce odvolacího řádu, k čemuž ale nedošlo," řekl Šatava.

"Pan Šulc uvedl, že v mezích, které má k dispozici, postupoval podle řádů Českého svazu ledního hokeje a vyčerpal všechny možnosti. Abychom však rozhodovali nyní my, měl by podle řádů odvolání klubů odmítnout a vrátit jim ho zpátky," uvedl Šatava. Až dosud přitom všichni aktéři tvrdili, že po verdiktu ředitele soutěže se kluby mohou odvolat pouze k Šatavově komisi.



Výsledek jednání dala pětičlenná komise ve složení Šatava, Martin Urban, Vladimír Šubrt, Zdeněk Haber a Bohumil Kožela vědět v úterý večer Šulcovi i klubům. "V tuto chvíli je pro nás kauza procesně nepříslušná. Pokud se ale tento zmíněný krok naplní, pak budeme muset samozřejmě rozhodnout. Nechci však předjímat či spekulovat, co bude dál," uvedl Šatava.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Mojmíra Šatavy

Šulc je překvapený a zklamaný

Rozhodnutí komise překvapilo i ředitele soutěže Šulce. "A taky mě trošku zklamalo. Považuju ho za alibistické a špatné i z hlediska špatného výkladu odvolacího řádu," řekl Šulc, který tak nesouhlasí s názorem komise, že měl postupovat jinak. Oficiálně a komplexněji se však ke stanovisku prezentovanému Šatavou plánuje vyjádřit v pondělí. "Ještě se chci poradit s kolegy a našimi právníky," vysvětlil ředitel soutěže, který podle svých slov také věřil, že celá složitá kauza v těchto dnech už skončí.

Kvůli administrativním nesrovnalostem přišly o body tři kluby. Mladé Boleslavi bylo za neoprávněné starty hráčů odečteno 22 bodů, Plzeň ztratila 19 a Kladno šest bodů. Zatímco vedení Kladna trest přijalo, Mladá Boleslav i Plzeň se s ním nechtějí smířit a sáhly k odvolání. Oba kluby zároveň připustily možnost hájit se v případě neúspěchu soudní cestou.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články