Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Oceláře čeká dohrávka s Karlovými Vary, mohou si upevnit první místo

Třinec si v dohrávce 29. kola proti Karlovým Varům může upevnit vedení v tabulce, které nyní drží jen díky lepšímu skóre před Libercem. Zatímco Oceláři před svými fanoušky excelují a potěšili je výhrou jedenáctkrát po sobě, Energie sbírá venku body jen zřídka a tíží ji nynější série pěti porážek. Přímý přenos sledujte od 17:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Třinec nastoupí proti Energii v pozici velkého favorita. Oceláři z posledních sedmi vzájemných utkání proti Karlovým Varům vytěžili plný počet 21 bodů.

Pokud vicemistr úspěšnou sérii prodlouží, odpoutá se nejen od druhých Bílých Tygrů, ale i od třetího Hradce Králové, který má také 66 bodů.

"Ale oba zápasy s Karlovými Vary byly těsné, nikoho nemůžeme podcenit, i od Varů čekáme tuhý odpor. Chceme pokračovat ve výkonech z posledních utkání," řekl kouč Václav Varaďa.

Západočeši se museli sklonit před soupeři v pěti posledních vystoupeních a pod Javorovým zakončí sérii tří zápasů venku.

V arénách soupeřů nedokázali za čtyři předchozí zápasy zabodovat, celkem pak z 15 venkovních utkání uhráli jen 12 bodů. Horší bilanci má jen Chomutov.

Karlovarští se za celou aktuální sérii pěti proher nedokázali ani v jednom utkání přehoupnout přes hranici dvou vstřelených gólů.

"Musíme dávat šance, které máme. Vytvoříme hromadu vyložených šancí, ale zakončení je hrůza. Myslím, že jinak hrajeme dobře, nic moc měnit až tak nemusíme. Musíme ale využívat šance a dávat góly, potom se nám bude hrát lépe. Je to hlavně o hlavách, o ničem jiném," řekl útočník Stanislav Balán.

"Budeme muset po nich chodit, bruslit, prostě přizpůsobit se tomu, abychom konečně urvali nějaké body," nastínil cestu k lepšímu výsledku Balán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články